De eerste dag van uw wereldcruise: embarkation day

Icon 07/09/2017
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Eindelijk is het zover. Uw cruise gaat van start. U wordt verwelkomd aan boord van het schip en uw droomvakantie begint. Het is de eerste dag van uw (nieuwe) wereldcruise ervaring. Hoe ziet zo’n eerste dag aan boord eruit? In dit artikel vertellen wij u alles over een embarkation day.

Voordat u de loopplank opstapt

Uw vakantie begint wat ons betreft niet op het moment dat u de loopplank betreedt om in te schepen op uw cruiseschip, maar al op het moment dat u uw sleutel in de voordeur steekt om deze op slot te draaien. En dan hebben we het plezier bij het uitzoeken van de cruise even voor het gemak niet meegerekend.

Wij verzorgen uw volledige vakantie en dat is inclusief de reis naar de vertrekhaven. Wij zorgen dat u hier ruim van tevoren aankomt, zodat u zich niet hoeft te haasten of hiervoor in spanning hoeft te zitten. In een aantal gevallen arriveert u zelfs één dag voor het vertrek in de buurt van de vertrekhaven. In dat geval boeken wij een hotelovernachting voor u. Wij zorgen voor een prettig reisschema.

Embarkation Day: de eerste dag van uw wereldcruise

De dag van het inschepen op het cruiseschip wordt ook wel embarkation day genoemd. Voor dit inschepen moet u vanzelfsprekend op tijd aanwezig zijn. Er staan twee tijden op uw ticket: de tijd vanaf wanneer de inscheping mogelijk is en de vertrektijd van het schip. De tijd van inschepen kan ruim genomen worden, in de meeste gevallen kunt u al ongeveer een uur voor dit tijdstip aan boord terecht.

Voordat u aan boord stapt, kunt u uw koffers achterlaten bij de medewerkers van de rederij. Hier kunt u de eerste uren niet meer bij. Het is daarom van belang om belangrijke spullen zoals reispapieren, medicijnen en wat andere (bad)kleding in uw handbagage mee te nemen. Vergeet daarbij uw fototoestel niet, om de eerste momenten van uw cruise ervaring vast te leggen. Op het moment dat u in uw hut kunt, kunt u alles daar opbergen. Uw room steward wijst u graag de weg. U kunt bij deze persoon ook al uw vragen stellen en uw wensen bespreken. Het personeel zal er alles aan doen om het u naar uw zin te maken.

Safety drill

Vanaf het moment van inschepen kunt u heerlijk genieten van uw cruise. U heeft (bijna) geen enkele verplichting meer. Het woord bijna is hierbij bewust gekozen. Er wordt aan het begin van een cruise een safety drill georganiseerd. Deze veiligheids- en ontruimingsoefening / instructie is verplicht voor iedere cruisereiziger (uw aan- of afwezigheid wordt geregistreerd) en wordt gegeven op een centrale plek op het schip. Dit kan bij een van de reddingsboten zijn of in een andere publieke ruimte. U wordt hier van tevoren over geïnformeerd.

Het schip ontdekken, op de eerste dag van uw cruise ervaring

Zo’n eerste dag van uw wereldcruise is een prima dag om het schip te ontdekken. Kijk gerust rond waar u alle faciliteiten kunt vinden. Dit doen overigens veel mensen dus het kan erg druk zijn bij de liften. Om deze eerste dag niet te veel overbodige kilometers te maken, is het goed om een gestructureerde route aan te houden. Ontdek het schip bijvoorbeeld van beneden naar boven.

Als u een maaltijd wilt gebruiken is het goed om er rekening mee te houden dat de buffetrestaurants op deze embarkation day erg druk kunnen zijn. Veel medereizigers kiezen er namelijk ook voor om bij een buffetrestaurant te eten op deze eerste cruisedag. Wat ook goed is om te weten, is dat het gebruik van internet best prijzig kan zijn bij sommige cruises, doordat u dan met satelliet verbindingen werkt. U kunt een pakket aanschaffen, maar zolang u nog bereik hebt door een landverbinding is het verstandig om hiervan gebruik te maken voor uw berichten. Dit is een stuk voordeliger.

Tot slot een belangrijke laatste tip: Vergeet ook zeker niet om aan boord te genieten van de eerste ondergaande zon. U zult beseffen dat uw wereldcruise écht begonnen is!

Helaas komt aan al het leuks een eind. Wilt u zich ook vast voorbereiden op de laatste dag van uw cruise? Lees dan onze blog over disembarkation day.

Foto bovenin: P&O Cruises

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */