Visa voor India: wat zijn de mogelijkheden?

Icon 02/08/2017
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

In een aantal landen die u tijdens een wereldcruise kunt aandoen, is een visumplicht van toepassing. U bent dan verplicht om over het juiste visum te beschikken voordat u toestemming krijgt om het betreffende land te bezoeken. De kans is aanwezig dat u tijdens een cruise één of meer van deze landen zult bezoeken. Vanzelfsprekend zullen wij u uitgebreid informeren voor uw aanvraag van de juiste documenten. Daarnaast houden wij natuurlijk ook de laatste ontwikkelingen op dit vlak voor u in de gaten, zoals de veranderingen betreffende de visa voor India.

Wat betreft het reizen naar India is er vrij recent het één en ander veranderd. Er is nu ook een lijst met havens uitgebracht (naast de eerder uitgebrachte lijst met luchthavens) die een cruise passagier in het bezit van een e-visum mag bezoeken. Dit was voorheen wel anders. In het verleden was het noodzakelijk om ruim voor vertrek een visum te regelen via de ambassade of het reisbureau. Dit nam veel tijd in beslag en was aanzienlijk kostbaarder dan deze huidige mogelijkheid. In deze blog delen we een aantal handige tips waarmee u gemakkelijker visa voor India kunt aanvragen.

Wat is een e-visum?

Een e-visum is een digitaal alternatief voor visa die afgegeven worden door consulaten of ambassades. Aanvragers krijgen hun visum elektronisch toegezonden, vanzelfsprekend na het invullen van de benodigde gegevens en het voldoen van het verschuldigde bedrag voor het visum. Na een succesvolle aanvraag kunt u het e-visum downloaden en overleggen als hiernaar gevraagd wordt. Het Indiase ministerie heeft een lijst van landen vrijgegeven, waar het e-visum voor is opengesteld. Hierop komen niet alle EU landen voor, maar voor Nederlandse en Belgische paspoorthouders is de mogelijkheid er wel.

Wat is er nodig voor het aanvragen van een visa voor India?

Voor het aanvragen van een e-visum voor India is het zeer raadzaam om de officiële website van de overheid van India te gebruiken. U kunt de volgende link gebruiken: indianvisaonline.gov Dit is het enige juiste adres. Op andere websites loopt u een groter risico dat uw gegevens (en betaling) in verkeerde handen terecht komen.

Voor het aanvragen van een e-visum heeft u een goede scan (in pdf) nodig van de eerste pagina van uw paspoort. Daarnaast is een scherpe digitale pasfoto (met een lichte, effen achtergrond) vereist. Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op de dag van uw aankomst in India. Een e-visum is 30 dagen geldig en mag niet verlengd worden.. Een bezoek aan India is een onderdeel van een cruise waarbij u meerdere fantastische plekken op deze wereld bezoekt..

Alle vragen over de benodigde visa voor India en andere landen kunt u natuurlijk altijd aan ons stellen. Dit kan telefonisch (035- 694 7570), gedurende een bezoek of via ons contactformulier. Wij zullen u vanzelfsprekend hierover bij uw keuze van uw cruise uitgebreid informeren en u ondersteunen bij uw aanvraag. Wij zorgen dat u een onbezorgde cruise zult ervaren.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */