Tips & veelgestelde vragen

Op deze pagina vindt u een overzicht van onze veelgestelde vragen. Staat uw vraag er niet tussen? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

HOE KIES IK DE JUISTE ROUTE?

Een wereldcruise is boekbaar met verschillende routes. Een eerste keuze die u kunt maken is de meest aansprekende route te kiezen. In de reisschema’s die u kunt vinden op onze website, ontbreken dagen, dit zijn zeedagen. Tijdens de zeedagen overbrugt u afstanden op zee en geniet u van de ontspanning aan boord.

Sommige wereldcruises doen alle 5 de continenten aan, maar duren natuurlijk langer, zo’n 100 tot 120 dagen. Andere wereldcruises doen maar twee of drie continenten aan maar duren dan dus minder lang, zo’n 70- 80 dagen. Een rondje Zuid Amerika of een rondje Afrika zijn voorbeelden van zulke cruises.

Ook is het verstandig om te kijken naar de plekken die een cruise aandoet. Wilt u uniekere bestemmingen bezoeken? Dan kunt u daar bij de keuze voor een cruise al rekening mee houden.

Bekijk ons aanbod aan wereldcruises. Staat uw droomreis er nog niet tussen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen u graag op weg!

HOE KIES IK EEN GESCHIKT SCHIP?

De keuze voor een schip heeft veel invloed op uw reis. Iets om goed over na te denken dus. Grotere cruiseschepen hebben meer hutten, meer passagiers aan boord en dus ook meer faciliteiten. Kleinere schepen hebben een intiemere sfeer, er is meer contact met het bedienend personeel maar over het algemeen zijn er wat minder lounges, bars en zwembaden. Ook ontbreekt de bioscoop meestal.

Kleinere schepen kunnen door hun afmeting iets centraler aanleggen dan grotere schepen. U kunt dus vaak wandelend het centrum bereiken. Ook kunnen kleinere schepen vaak uniekere bestemmingen aandoen.

Op de grotere schepen vindt u juist weer uitgebreide entertainmentprogamma’s, lezingen, meer theaters, een bioscoop en meer sportfaciliteiten. Het serviceniveau van beide schepen is echter gelijk.

Op onze website kunt u via het menu ‘Rederijen’ een indruk krijgen van verschillende schepen. Komt u er niet uit of wilt u meer advies? We helpen u graag met het selecteren van het juiste schip voor uw situatie. Neem contact met ons op.

ON BOARD CREDIT EN FOOI

On board credit is een boordtegoed dat u als passagier vaak krijgt als u tijdig een wereldcruise boekt. De bedragen lopen behoorlijk uiteen, maar vaak liggen ze ergens tussen de 100 en 1500 dollar per persoon. Het boordtegoed is meestal in Amerikaanse dollars of in Engelse ponden, afhankelijk van de rederij die u heeft gekozen.

Aan boord van een wereldcruise, kunt u uw boordtegoed spenderen aan bijvoorbeeld excursies tijdens de reis. Maar ook aan drankjes of winkelen aan boord.

Hoe zit het met fooi?

Bij alle rederijen is het gebruikelijk om een fooi te betalen aan ober en hutstewardess. Afhankelijk van de cruise die u boekt, varieert de adviesfooi tussen omgerekend zo’n 4 tot 11 euro per passagier per cruisedag. Uiteraard is fooi geven altijd vrijwillig.

Bij sommige rederijen, zoals bijvoorbeeld Cunard, zijn de fooien inclusief als u tijdig een volledige wereldcruise boekt. Ook bij luxere rederijen zoals Silversea en Seabourn zijn de fooien vaak inclusief.

Wilt u meer lezen over fooien aan boord van een cruiseschip? Lees onze tips.

EXCURSIES OP EEN CRUISE

Als u op wereldcruise gaat, wilt u natuurlijk ook de bestemmingen ontdekken. Rederijen bieden daarvoor vaak excursies aan. Een gemakkelijke manier om de highlights van een plek te zien. Excursies zijn pas boekbaar enkele maanden voor vertrek. Sommige rederijen sturen u een gedrukt programma 6 weken voor vertrek, andere verwijzen u naar hun website om de excursies te boeken.

U kunt uiteraard ook een taxi huren ter plaatse en uw eigen excursie organiseren. Dit is meestal flexibeler en goedkoper.

Bij een aantal rederijen zitten de excursies (deels) bij de prijs inbegrepen. Ook bij expeditiecruises is dit vaak het geval.

Meer weten over excursies tijdens een wereldcruise? Lees onze blog.

HOE KIES IK DE JUISTE HUT?

Uw hut is uw eigen plek tijdens een cruise. Zeker met een langere cruise, loont het om er goed over na te denken voor welke optie u gaat. Over huttypes wordt zeer verschillend gedacht. Voor sommige mensen is de goedkoopste binnenhut op een laag gelegen dek voldoende, anderen willen graag een suite met eigen balkon op een hoger gelegen dek en dan nog het liefst midscheeps.

De prijzen variëren van laag- tot hooggelegen en van achteraan tot vooraan. Midscheeps gelegen hutten zijn het duurst. Uiteraard zijn de huttypes en de bijbehorende faciliteiten ook bepalend voor de prijs. Vaste passagiers kunnen in aanmerking komen voor upgrades.

Bij een lange cruise is de juiste hut kiezen zeer belangrijk. We geven u graag het gepaste advies bij uw keuze.

HOE ZIT HET MET VISA EN EEN PASPOORT BIJ EEN CRUISE?

Het is belangrijk om tijdig te kijken naar de documenten die u nodig heeft voor een cruise. Voor een wereldcruise heeft u een paspoort nodig dat 6 maanden na afloop van de cruise nog geldig is. U dient minstens drie maanden voor het vertrek het juiste paspoort in bezit te hebben. Dit is nodig om de nodige visa in het paspoort te krijgen en de tickets van de rederij te ontvangen.

Wereldcruisen.nl bezorgt u ongeveer drie maanden voor vertrek de nodige visa informatie. Sommige visa zoals voor China en India dienen vooraf te worden aangevraagd. Voor Australië en Amerika is alleen een computerregistratie nodig. Voor een aantal landen is de visumaanvraag eenvoudig, deze visa worden aan boord voor u geregeld.

Afhankelijk van de cruise die u gaat maken en de daarbij behorende route krijgt u van ons een visum-advies op maat. Heeft u nu al vragen? Neem gerust contact met ons op.

ENTERTAINMENT AAN BOORD

Elke rederij organiseert dagelijks lezingen en avondentertainment aan boord.

De shows ’s avonds zijn gratis toegankelijk. Voor sommige workshops zoals bijvoorbeeld schilderen, wijnproeven of koken moet soms een kleine toeslag worden betaald.

Het programma is zeer divers: bridgen, dansen, muziek- of theaterlessen, toeristische bestemmingsinformatie, cabaretiers, Rock & Roll shows, James Bond show en nog veel meer. De creativiteit van het entertainment team is groot.

Het aanbod is zeer interessant en divers maar dat hangt uiteraard af van uw persoonlijke smaak.

WELKE DINEROPTIES ZIJN ER?

Veel mensen denken dat dineren op een cruiseschip betekent, dat je elke dag in  galakleding moet aanschuiven. Dit is echter niet geval. Het ligt aan de reder die u kiest, de één zal formeel vragen terwijl u bij de ander prima mag aanschuiven in informelere kleding. Ook zullen er meerdere gelegenheden zijn om te eten, qua restaurants. Op veel schepen zijn er bijvoorbeeld self-service restaurants en a la carte restaurants. En niet te vergeten: de pool-snackbar bij het zwembad. U wordt enorm verwend met ruime keuze en veel eten aan boord. Eten is van ontbijt tot late avond buffet beschikbaar en ’s nachts kunt u de roomservice ook nog bellen.

GEZELSCHAP AAN BOORD

Het gezelschap aan boord is internationaal en sterk afhankelijk van de rederij waarmee u gaat cruisen. De passagiersgroep kan per 30 dagen wisselen doordat de langere wereldcruises ook in segmenten worden geboekt.

’s Avonds dineert men over het algemeen aan grotere tafels in een vaste opstelling. U kunt zelf kiezen voor de vroege of de late zitting. Indien u de samenstelling van de tafel wilt wijzigen, kunt u dit regelen met de restaurantmanager. Er is een preferentie voor de tafelgrootte bij de avondmaaltijd mogelijk. Alle preferenties worden zo veel mogelijk gehonoreerd.

WAT ZIJN DE GEBRUIKELIJKE VERTREKDATA?

Alle grote wereldcruises vertrekken in de maand januari. Sommige kleinere wereldcruises,  zoals cruises rond Afrika en de Amazone vertrekken in maart of september. Het programma wijzigt echter elk jaar. Dezelfde wereldcruise vindt dus niet automatisch het volgende jaar opnieuw plaats.

Voor segmenten van wereldcruises gelden vertrekdata in februari, maart en soms april. Segmentboekingen omvatten altijd een transfer met een of meerdere vliegbewegingen, vaak over langere afstand. Een hotelnacht voorafgaand aan de cruise wordt sterk aanbevolen.

KAN IK OOK BOEKEN IN SEGMENTEN?

De meeste wereldcruises zijn ook in segmenten te boeken. Meestal gaat het om segmenten van circa 30 dagen. Het voordeel voor u is dat u ook met minder tijd een prachtige cruise kunt maken. Ook kan het een uitstekende manier zijn om kennis te maken met het cruisen. Het nadeel van cruisen in segmenten is dat de reis van en naar de havens van vertrek en aankomst vaak langer duren en duurder zijn.

De vluchten zijn relatief duur en lang. Vanwege de veiligheid om bij vertraging van de vlucht toch tijdig aan boord te komen, is er een hotelnacht nodig voorafgaand aan de cruise. Indien beschikbaar zijn sommige segmenten wel nog last minute te boeken, hoewel de vliegtarieven dan vaak wel relatief duur zijn.

WELKE VERZEKERINGEN HEB IK NODIG VOOR EEN CRUISE?

Voor een wereldcruise is de reis- en annuleringsverzekering een bijzonder aandachtspunt. Veel reizigers hebben een doorlopende reisverzekering. Overigens is een reisverzekering een verplichting die de rederij stelt. Zonder geldige reisverzekering wordt u niet toegelaten aan boord.

Belangrijk is om te checken op werelddekking en aantal gedekte reisdagen. Indien het aantal reisdagen van de reis het gedekte aantal overschrijdt, dient u bij dezelfde verzekeraar bij te verzekeren voor het aantal ontbrekende dagen.

De annuleringsverzekering, die niet verplicht is, kunt u eventueel via Wereldcruisen.nl sluiten.

KAN IK VEILIG BOEKEN BIJ WERELDCRUISEN.NL?

Wilt u een cruise boeken bij Wereldcruisen.nl, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat wij met veel plezier, zorg voor detail en gedrevenheid uw cruise boeken. De kennis en vaardigheden van ons cruiseteam zorgt er voor dat uw cruise een maatwerkvakantie wordt. De juiste keuze van cruiseschip, rederij, route en hut zijn hierbij van groot belang.

Onze SGR deelname zorgt er voor dat uw reisgeld is verzekerd tegen financieel onvermogen. Met onze service hopen we uw verwachtingen te overtreffen.

IK GA VOOR HET EERST CRUISEN, WAAR BEGIN IK?

Een favoriete uitspraak in de cruisebranche is van Jane Archer: “Kies de 1e keer het goede schip en u bent verkocht.”

Een cruisevakantie is een fantastische manier van ontspanning en avontuur. U komt op  veel plaatsen terwijl u maar één keer uw koffers hoeft uit te pakken.  Aan boord is geweldig eten, inclusief in de cruiseprijs, en een servicegerichte bemanning die u elk moment van dienst kan zijn.  Dus hoe kiest u  goed?  U kunt ons direct bellen voor een persoonlijk advies, maar u kunt ook eerst zelf het een en ander uitzoeken. Kijk bijvoorbeeld op onze pagina met cruiseaanbod of bekijk de verschillende rederijen.

HOE BOEK IK EEN CRUISE?

De beste manier om een cruise te boeken is via een gespecialiseerde cruise agent zoals Wereldcruisen.nl. Natuurlijk kunt u uw cruise boeken bij de cruise line, maar daar krijgt u uitsluitend advies over de cruiseschepen die zij aanbieden. En vervoer naar het schip en terug zoekt u dan zelf uit. Financiële zekerheid krijgt u bij buitenlandse rederijen niet, voor een wijziging in uw boeking belt u met een callcenter. Ook zal er soms van een valutarisico sprake zijn.

Wereldcruisen.nl weet bijna alles van de verschillende schepen, hutten, kledingvoorschriften, routes, diner opties en veel meer. Ook kennen wij de risico’s van transfers en wat u beter wel en beter niet kunt doen.

Wij onderhandelen continu met de rederijen over de beste condities, zodat u hiervan kunt profiteren. En dat is niet alleen prijs.

HANDIGE TIPS BIJ EEN CRUISEVAKANTIE

– Boek vroeg als er een specifieke wens is die u wilt vervullen (bijvoorbeeld schip, datum of huttype).

– In vakantieperiodes op “family friendly” cruiseschepen gaan betekent: heel veel kinderen om u heen. Als u dat niet wilt, vermijd dan de family friendly schepen.

-Als u budgeteert, houd er dan rekening met de fooien, dit verschilt per schip. Het advies verschilt vanaf GBP 3,- tot USD 15,- per persoon per dag.

– Excursies: die kunt u vaak online boeken voorafgaand aan de reis. Soms zijn excursies volgeboekt. U kunt ook excursies aan boord boeken of zelf excursies samenstellen.

– Ontspan: u heeft een geweldige cruise geboekt, en bent aan boord voor uw plezier. Geniet van de maaltijden, het entertainment ’s avonds, de bestemmingen. Laat u verwennen tijdens een massage of met een drankje aan dek, terwijl u van het uitzicht geniet.

Cruises worden steeds populairder en er zijn zoveel mogelijkheden en keuzes te maken, ook uw ideale cruise bestaat. Cruisen  is een ideale manier om verschillende bestemmingen te bezoeken terwijl u maar één keer uw koffers uitpakt.  Bijna elke dag wakker worden op een andere bestemming,  genieten van de prachtige plaatsen. Maar u kunt ook lekker lui aan boord blijven.

WELKE CRUISESCHEPEN ZIJN ER?

Er zijn zoveel verschillende schepen, van kleine intieme tot extravagante schepen.  Ze bieden allemaal georganiseerde activiteiten aan, zoals dekspelen, lezingen, theatershows, cursussen, proeverijen, te veel om op te noemen. Zwemmen, fitness in de gratis sportruimte, wellness met eventuele massages.  Ook is er een bibliotheek aan boord en een internetcafé.  De grotere schepen hebben vaak een jogging baan waar u gebruik van kunt maken en sommige schepen hebben golf-clinics en mini tennisbanen. 

HOE WERKEN DE BETALINGEN AAN BOORD?

Elk schip heeft een creditcardsysteem aan boord, waarbij de hutsleutel ook vaak de creditcard is die u gebruikt voor aankopen aan boord. Uw eigen creditcardgegevens dient u bij de receptie van het schip door te geven, zodat zij uw eigen boordkaart kunnen koppelen. U dient uw rekening te voldoen aan het einde van de cruise. Bij een wereldcruise kunt u elke week, of elke 4 weken afrekenen, of aan het einde van de cruise, dat is uw eigen keuze. Naast de creditcard kunt u eventueel ook kasstortingen op uw boordrekening doen. Gewone Nederlandse bankpassen werken niet aan boord.

HOE ZIT HET MET ETEN EN DRINKEN AAN BOORD?

Alle maaltijden aan boord zijn inclusief bij een cruise. U kunt kiezen om bediend te worden of om naar een self service restaurant te gaan. Drankjes zoals koffie, thee en water uit kannen zijn inclusief bij de maaltijden. Alle andere dranken moeten worden afgerekend, tenzij anders aangegeven.

De prijzen zijn over het algemeen schappelijk. Voor ongeveer 17 euro kunt u al een fles wijn bestellen. Als u de fles niet helemaal heeft leeggedronken, kan deze voor u worden bewaard tot de volgende dag. De maaltijden aan boord zijn van uitstekende kwaliteit. Sommige schepen hebben ook nog specialiteitenrestaurants, waarvoor u vooraf kunt boeken en soms een kleine toeslag betaalt.

’s Avonds wordt meestal nog een late night buffet voor u opgesteld om nog eens lekker te genieten. Rond theetijd is tijdens zeedagen de thee uitgebreid met muffins, sandwiches en vele koeksoorten.

IK GA VOOR HET EERST CRUISEN, WAAR BEGIN IK?

Een favoriete uitspraak in de cruisebranche is van Jane Archer: “Kies de 1e keer het goede schip en u bent verkocht.”

Een cruisevakantie is een fantastische manier van ontspanning en avontuur. U komt op  veel plaatsen terwijl u maar één keer uw koffers hoeft uit te pakken.  Aan boord is geweldig eten, inclusief in de cruiseprijs, en een servicegerichte bemanning die u elk moment van dienst kan zijn.  Dus hoe kiest u  goed?  U kunt ons direct bellen voor een persoonlijk advies, maar u kunt ook eerst zelf het een en ander uitzoeken. Kijk bijvoorbeeld op onze pagina met cruiseaanbod of bekijk de verschillende rederijen.

HOE BOEK IK EEN CRUISE?

De beste manier om een cruise te boeken is via een gespecialiseerde cruise agent zoals Wereldcruisen.nl. Natuurlijk kunt u uw cruise boeken bij de cruise line, maar daar krijgt u uitsluitend advies over de cruiseschepen die zij aanbieden. En vervoer naar het schip en terug zoekt u dan zelf uit. Financiële zekerheid krijgt u bij buitenlandse rederijen niet, voor een wijziging in uw boeking belt u met een callcenter. Ook zal er soms van een valutarisico sprake zijn.

Wereldcruisen.nl weet bijna alles van de verschillende schepen, hutten, kledingvoorschriften, routes, diner opties en veel meer. Ook kennen wij de risico’s van transfers en wat u beter wel en beter niet kunt doen.

Wij onderhandelen continu met de rederijen over de beste condities, zodat u hiervan kunt profiteren. En dat is niet alleen prijs.

HOE KIES IK DE JUISTE ROUTE?

Een wereldcruise is boekbaar met verschillende routes. Een eerste keuze die u kunt maken is de meest aansprekende route te kiezen. In de reisschema’s die u kunt vinden op onze website, ontbreken dagen, dit zijn zeedagen. Tijdens de zeedagen overbrugt u afstanden op zee en geniet u van de ontspanning aan boord.

Sommige wereldcruises doen alle 5 de continenten aan, maar duren natuurlijk langer, zo’n 100 tot 120 dagen. Andere wereldcruises doen maar twee of drie continenten aan maar duren dan dus minder lang, zo’n 70- 80 dagen. Een rondje Zuid Amerika of een rondje Afrika zijn voorbeelden van zulke cruises.

Ook is het verstandig om te kijken naar de plekken die een cruise aandoet. Wilt u uniekere bestemmingen bezoeken? Dan kunt u daar bij de keuze voor een cruise al rekening mee houden.

Bekijk ons aanbod aan wereldcruises. Staat uw droomreis er nog niet tussen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen u graag op weg!

HOE KIES IK EEN GESCHIKT SCHIP?

De keuze voor een schip heeft veel invloed op uw reis. Iets om goed over na te denken dus. Grotere cruiseschepen hebben meer hutten, meer passagiers aan boord en dus ook meer faciliteiten. Kleinere schepen hebben een intiemere sfeer, er is meer contact met het bedienend personeel maar over het algemeen zijn er wat minder lounges, bars en zwembaden. Ook ontbreekt de bioscoop meestal.

Kleinere schepen kunnen door hun afmeting iets centraler aanleggen dan grotere schepen. U kunt dus vaak wandelend het centrum bereiken. Ook kunnen kleinere schepen vaak uniekere bestemmingen aandoen.

Op de grotere schepen vindt u juist weer uitgebreide entertainmentprogamma’s, lezingen, meer theaters, een bioscoop en meer sportfaciliteiten. Het serviceniveau van beide schepen is echter gelijk.

Op onze website kunt u via het menu ‘Rederijen’ een indruk krijgen van verschillende schepen. Komt u er niet uit of wilt u meer advies? We helpen u graag met het selecteren van het juiste schip voor uw situatie. Neem contact met ons op.

WAT ZIJN DE GEBRUIKELIJKE VERTREKDATA?

Alle grote wereldcruises vertrekken in de maand januari. Sommige kleinere wereldcruises,  zoals cruises rond Afrika en de Amazone vertrekken in maart of september. Het programma wijzigt echter elk jaar. Dezelfde wereldcruise vindt dus niet automatisch het volgende jaar opnieuw plaats.

Voor segmenten van wereldcruises gelden vertrekdata in februari, maart en soms april. Segmentboekingen omvatten altijd een transfer met een of meerdere vliegbewegingen, vaak over langere afstand. Een hotelnacht voorafgaand aan de cruise wordt sterk aanbevolen.

HOE KIES IK DE JUISTE HUT?

Uw hut is uw eigen plek tijdens een cruise. Zeker met een langere cruise, loont het om er goed over na te denken voor welke optie u gaat. Over huttypes wordt zeer verschillend gedacht. Voor sommige mensen is de goedkoopste binnenhut op een laag gelegen dek voldoende, anderen willen graag een suite met eigen balkon op een hoger gelegen dek en dan nog het liefst midscheeps.

De prijzen variëren van laag- tot hooggelegen en van achteraan tot vooraan. Midscheeps gelegen hutten zijn het duurst. Uiteraard zijn de huttypes en de bijbehorende faciliteiten ook bepalend voor de prijs. Vaste passagiers kunnen in aanmerking komen voor upgrades.

Bij een lange cruise is de juiste hut kiezen zeer belangrijk. We geven u graag het gepaste advies bij uw keuze.

KAN IK OOK BOEKEN IN SEGMENTEN?

De meeste wereldcruises zijn ook in segmenten te boeken. Meestal gaat het om segmenten van circa 30 dagen. Het voordeel voor u is dat u ook met minder tijd een prachtige cruise kunt maken. Ook kan het een uitstekende manier zijn om kennis te maken met het cruisen. Het nadeel van cruisen in segmenten is dat de reis van en naar de havens van vertrek en aankomst vaak langer duren en duurder zijn.

De vluchten zijn relatief duur en lang. Vanwege de veiligheid om bij vertraging van de vlucht toch tijdig aan boord te komen, is er een hotelnacht nodig voorafgaand aan de cruise. Indien beschikbaar zijn sommige segmenten wel nog last minute te boeken, hoewel de vliegtarieven dan vaak wel relatief duur zijn.

HOE ZIT HET MET VISA EN EEN PASPOORT BIJ EEN CRUISE?

Het is belangrijk om tijdig te kijken naar de documenten die u nodig heeft voor een cruise. Voor een wereldcruise heeft u een paspoort nodig dat 6 maanden na afloop van de cruise nog geldig is. U dient minstens drie maanden voor het vertrek het juiste paspoort in bezit te hebben. Dit is nodig om de nodige visa in het paspoort te krijgen en de tickets van de rederij te ontvangen.

Wereldcruisen.nl bezorgt u ongeveer drie maanden voor vertrek de nodige visa informatie. Sommige visa zoals voor China en India dienen vooraf te worden aangevraagd. Voor Australië en Amerika is alleen een computerregistratie nodig. Voor een aantal landen is de visumaanvraag eenvoudig, deze visa worden aan boord voor u geregeld.

Afhankelijk van de cruise die u gaat maken en de daarbij behorende route krijgt u van ons een visum-advies op maat. Heeft u nu al vragen? Neem gerust contact met ons op.

ON BOARD CREDIT EN FOOI

On board credit is een boordtegoed dat u als passagier vaak krijgt als u tijdig een wereldcruise boekt. De bedragen lopen behoorlijk uiteen, maar vaak liggen ze ergens tussen de 100 en 1500 dollar per persoon. Het boordtegoed is meestal in Amerikaanse dollars of in Engelse ponden, afhankelijk van de rederij die u heeft gekozen.

Aan boord van een wereldcruise, kunt u uw boordtegoed spenderen aan bijvoorbeeld excursies tijdens de reis. Maar ook aan drankjes of winkelen aan boord.

Hoe zit het met fooi?

Bij alle rederijen is het gebruikelijk om een fooi te betalen aan ober en hutstewardess. Afhankelijk van de cruise die u boekt, varieert de adviesfooi tussen omgerekend zo’n 4 tot 11 euro per passagier per cruisedag. Uiteraard is fooi geven altijd vrijwillig.

Bij sommige rederijen, zoals bijvoorbeeld Cunard, zijn de fooien inclusief als u tijdig een volledige wereldcruise boekt. Ook bij luxere rederijen zoals Silversea en Seabourn zijn de fooien vaak inclusief.

Wilt u meer lezen over fooien aan boord van een cruiseschip? Lees onze tips.

HOE WERKEN DE BETALINGEN AAN BOORD?

Elk schip heeft een creditcardsysteem aan boord, waarbij de hutsleutel ook vaak de creditcard is die u gebruikt voor aankopen aan boord. Uw eigen creditcardgegevens dient u bij de receptie van het schip door te geven, zodat zij uw eigen boordkaart kunnen koppelen. U dient uw rekening te voldoen aan het einde van de cruise. Bij een wereldcruise kunt u elke week, of elke 4 weken afrekenen, of aan het einde van de cruise, dat is uw eigen keuze. Naast de creditcard kunt u eventueel ook kasstortingen op uw boordrekening doen. Gewone Nederlandse bankpassen werken niet aan boord.

KAN IK VEILIG BOEKEN BIJ WERELDCRUISEN.NL?

Wilt u een cruise boeken bij Wereldcruisen.nl, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat wij met veel plezier, zorg voor detail en gedrevenheid uw cruise boeken. De kennis en vaardigheden van ons cruiseteam zorgt er voor dat uw cruise een maatwerkvakantie wordt. De juiste keuze van cruiseschip, rederij, route en hut zijn hierbij van groot belang.

Onze SGR deelname zorgt er voor dat uw reisgeld is verzekerd tegen financieel onvermogen. Met onze service hopen we uw verwachtingen te overtreffen.

WELKE VERZEKERINGEN HEB IK NODIG VOOR EEN CRUISE?

Voor een wereldcruise is de reis- en annuleringsverzekering een bijzonder aandachtspunt. Veel reizigers hebben een doorlopende reisverzekering. Overigens is een reisverzekering een verplichting die de rederij stelt. Zonder geldige reisverzekering wordt u niet toegelaten aan boord.

Belangrijk is om te checken op werelddekking en aantal gedekte reisdagen. Indien het aantal reisdagen van de reis het gedekte aantal overschrijdt, dient u bij dezelfde verzekeraar bij te verzekeren voor het aantal ontbrekende dagen.

De annuleringsverzekering, die niet verplicht is, kunt u eventueel via Wereldcruisen.nl sluiten.

GEZELSCHAP AAN BOORD

Het gezelschap aan boord is internationaal en sterk afhankelijk van de rederij waarmee u gaat cruisen. De passagiersgroep kan per 30 dagen wisselen doordat de langere wereldcruises ook in segmenten worden geboekt.

’s Avonds dineert men over het algemeen aan grotere tafels in een vaste opstelling. U kunt zelf kiezen voor de vroege of de late zitting. Indien u de samenstelling van de tafel wilt wijzigen, kunt u dit regelen met de restaurantmanager. Er is een preferentie voor de tafelgrootte bij de avondmaaltijd mogelijk. Alle preferenties worden zo veel mogelijk gehonoreerd.

ENTERTAINMENT AAN BOORD

Elke rederij organiseert dagelijks lezingen en avondentertainment aan boord.

De shows ’s avonds zijn gratis toegankelijk. Voor sommige workshops zoals bijvoorbeeld schilderen, wijnproeven of koken moet soms een kleine toeslag worden betaald.

Het programma is zeer divers: bridgen, dansen, muziek- of theaterlessen, toeristische bestemmingsinformatie, cabaretiers, Rock & Roll shows, James Bond show en nog veel meer. De creativiteit van het entertainment team is groot.

Het aanbod is zeer interessant en divers maar dat hangt uiteraard af van uw persoonlijke smaak.

WELKE DINEROPTIES ZIJN ER?

Veel mensen denken dat dineren op een cruiseschip betekent, dat je elke dag in  galakleding moet aanschuiven. Dit is echter niet geval. Het ligt aan de reder die u kiest, de één zal formeel vragen terwijl u bij de ander prima mag aanschuiven in informelere kleding. Ook zullen er meerdere gelegenheden zijn om te eten, qua restaurants. Op veel schepen zijn er bijvoorbeeld self-service restaurants en a la carte restaurants. En niet te vergeten: de pool-snackbar bij het zwembad. U wordt enorm verwend met ruime keuze en veel eten aan boord. Eten is van ontbijt tot late avond buffet beschikbaar en ’s nachts kunt u de roomservice ook nog bellen.

EXCURSIES OP EEN CRUISE

Als u op wereldcruise gaat, wilt u natuurlijk ook de bestemmingen ontdekken. Rederijen bieden daarvoor vaak excursies aan. Een gemakkelijke manier om de highlights van een plek te zien. Excursies zijn pas boekbaar enkele maanden voor vertrek. Sommige rederijen sturen u een gedrukt programma 6 weken voor vertrek, andere verwijzen u naar hun website om de excursies te boeken.

U kunt uiteraard ook een taxi huren ter plaatse en uw eigen excursie organiseren. Dit is meestal flexibeler en goedkoper.

Bij een aantal rederijen zitten de excursies (deels) bij de prijs inbegrepen. Ook bij expeditiecruises is dit vaak het geval.

Meer weten over excursies tijdens een wereldcruise? Lees onze blog.

HOE WERKEN DE BETALINGEN AAN BOORD?

Elk schip heeft een creditcardsysteem aan boord, waarbij de hutsleutel ook vaak de creditcard is die u gebruikt voor aankopen aan boord. Uw eigen creditcardgegevens dient u bij de receptie van het schip door te geven, zodat zij uw eigen boordkaart kunnen koppelen. U dient uw rekening te voldoen aan het einde van de cruise. Bij een wereldcruise kunt u elke week, of elke 4 weken afrekenen, of aan het einde van de cruise, dat is uw eigen keuze. Naast de creditcard kunt u eventueel ook kasstortingen op uw boordrekening doen. Gewone Nederlandse bankpassen werken niet aan boord.

HOE ZIT HET MET ETEN EN DRINKEN AAN BOORD?

Alle maaltijden aan boord zijn inclusief bij een cruise. U kunt kiezen om bediend te worden of om naar een self service restaurant te gaan. Drankjes zoals koffie, thee en water uit kannen zijn inclusief bij de maaltijden. Alle andere dranken moeten worden afgerekend, tenzij anders aangegeven.

De prijzen zijn over het algemeen schappelijk. Voor ongeveer 17 euro kunt u al een fles wijn bestellen. Als u de fles niet helemaal heeft leeggedronken, kan deze voor u worden bewaard tot de volgende dag. De maaltijden aan boord zijn van uitstekende kwaliteit. Sommige schepen hebben ook nog specialiteitenrestaurants, waarvoor u vooraf kunt boeken en soms een kleine toeslag betaalt.

’s Avonds wordt meestal nog een late night buffet voor u opgesteld om nog eens lekker te genieten. Rond theetijd is tijdens zeedagen de thee uitgebreid met muffins, sandwiches en vele koeksoorten.

WELKE CRUISESCHEPEN ZIJN ER?

Er zijn zoveel verschillende schepen, van kleine intieme tot extravagante schepen.  Ze bieden allemaal georganiseerde activiteiten aan, zoals dekspelen, lezingen, theatershows, cursussen, proeverijen, te veel om op te noemen. Zwemmen, fitness in de gratis sportruimte, wellness met eventuele massages.  Ook is er een bibliotheek aan boord en een internetcafé.  De grotere schepen hebben vaak een jogging baan waar u gebruik van kunt maken en sommige schepen hebben golf-clinics en mini tennisbanen. 

HOE KIES IK DE JUISTE HUT?

Uw hut is uw eigen plek tijdens een cruise. Zeker met een langere cruise, loont het om er goed over na te denken voor welke optie u gaat. Over huttypes wordt zeer verschillend gedacht. Voor sommige mensen is de goedkoopste binnenhut op een laag gelegen dek voldoende, anderen willen graag een suite met eigen balkon op een hoger gelegen dek en dan nog het liefst midscheeps.

De prijzen variëren van laag- tot hooggelegen en van achteraan tot vooraan. Midscheeps gelegen hutten zijn het duurst. Uiteraard zijn de huttypes en de bijbehorende faciliteiten ook bepalend voor de prijs. Vaste passagiers kunnen in aanmerking komen voor upgrades.

Bij een lange cruise is de juiste hut kiezen zeer belangrijk. We geven u graag het gepaste advies bij uw keuze.

HOE KIES IK EEN GESCHIKT SCHIP?

De keuze voor een schip heeft veel invloed op uw reis. Iets om goed over na te denken dus. Grotere cruiseschepen hebben meer hutten, meer passagiers aan boord en dus ook meer faciliteiten. Kleinere schepen hebben een intiemere sfeer, er is meer contact met het bedienend personeel maar over het algemeen zijn er wat minder lounges, bars en zwembaden. Ook ontbreekt de bioscoop meestal.

Kleinere schepen kunnen door hun afmeting iets centraler aanleggen dan grotere schepen. U kunt dus vaak wandelend het centrum bereiken. Ook kunnen kleinere schepen vaak uniekere bestemmingen aandoen.

Op de grotere schepen vindt u juist weer uitgebreide entertainmentprogamma’s, lezingen, meer theaters, een bioscoop en meer sportfaciliteiten. Het serviceniveau van beide schepen is echter gelijk.

Op onze website kunt u via het menu ‘Rederijen’ een indruk krijgen van verschillende schepen. Komt u er niet uit of wilt u meer advies? We helpen u graag met het selecteren van het juiste schip voor uw situatie. Neem contact met ons op.

HOE KIES IK DE JUISTE ROUTE?

Een wereldcruise is boekbaar met verschillende routes. Een eerste keuze die u kunt maken is de meest aansprekende route te kiezen. In de reisschema’s die u kunt vinden op onze website, ontbreken dagen, dit zijn zeedagen. Tijdens de zeedagen overbrugt u afstanden op zee en geniet u van de ontspanning aan boord.

Sommige wereldcruises doen alle 5 de continenten aan, maar duren natuurlijk langer, zo’n 100 tot 120 dagen. Andere wereldcruises doen maar twee of drie continenten aan maar duren dan dus minder lang, zo’n 70- 80 dagen. Een rondje Zuid Amerika of een rondje Afrika zijn voorbeelden van zulke cruises.

Ook is het verstandig om te kijken naar de plekken die een cruise aandoet. Wilt u uniekere bestemmingen bezoeken? Dan kunt u daar bij de keuze voor een cruise al rekening mee houden.

Bekijk ons aanbod aan wereldcruises. Staat uw droomreis er nog niet tussen? Neem gerust even contact met ons op, we helpen u graag op weg!

HANDIGE TIPS BIJ EEN CRUISEVAKANTIE

– Boek vroeg als er een specifieke wens is die u wilt vervullen (bijvoorbeeld schip, datum of huttype).

– In vakantieperiodes op “family friendly” cruiseschepen gaan betekent: heel veel kinderen om u heen. Als u dat niet wilt, vermijd dan de family friendly schepen.

-Als u budgeteert, houd er dan rekening met de fooien, dit verschilt per schip. Het advies verschilt vanaf GBP 3,- tot USD 15,- per persoon per dag.

– Excursies: die kunt u vaak online boeken voorafgaand aan de reis. Soms zijn excursies volgeboekt. U kunt ook excursies aan boord boeken of zelf excursies samenstellen.

– Ontspan: u heeft een geweldige cruise geboekt, en bent aan boord voor uw plezier. Geniet van de maaltijden, het entertainment ’s avonds, de bestemmingen. Laat u verwennen tijdens een massage of met een drankje aan dek, terwijl u van het uitzicht geniet.

Cruises worden steeds populairder en er zijn zoveel mogelijkheden en keuzes te maken, ook uw ideale cruise bestaat. Cruisen  is een ideale manier om verschillende bestemmingen te bezoeken terwijl u maar één keer uw koffers uitpakt.  Bijna elke dag wakker worden op een andere bestemming,  genieten van de prachtige plaatsen. Maar u kunt ook lekker lui aan boord blijven.

KAN IK VEILIG BOEKEN BIJ WERELDCRUISEN.NL?

Wilt u een cruise boeken bij Wereldcruisen.nl, dan kunt u ervan verzekerd zijn dat wij met veel plezier, zorg voor detail en gedrevenheid uw cruise boeken. De kennis en vaardigheden van ons cruiseteam zorgt er voor dat uw cruise een maatwerkvakantie wordt. De juiste keuze van cruiseschip, rederij, route en hut zijn hierbij van groot belang.

Onze SGR deelname zorgt er voor dat uw reisgeld is verzekerd tegen financieel onvermogen. Met onze service hopen we uw verwachtingen te overtreffen.

KAN IK OOK BOEKEN IN SEGMENTEN?

De meeste wereldcruises zijn ook in segmenten te boeken. Meestal gaat het om segmenten van circa 30 dagen. Het voordeel voor u is dat u ook met minder tijd een prachtige cruise kunt maken. Ook kan het een uitstekende manier zijn om kennis te maken met het cruisen. Het nadeel van cruisen in segmenten is dat de reis van en naar de havens van vertrek en aankomst vaak langer duren en duurder zijn.

De vluchten zijn relatief duur en lang. Vanwege de veiligheid om bij vertraging van de vlucht toch tijdig aan boord te komen, is er een hotelnacht nodig voorafgaand aan de cruise. Indien beschikbaar zijn sommige segmenten wel nog last minute te boeken, hoewel de vliegtarieven dan vaak wel relatief duur zijn.

Is uw vraag nog niet beantwoord? Neem contact met ons op, we helpen u graag verder!

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */