Solo cruisen, maar niet alleen

Icon 28/07/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Een cruise is eigenlijk de perfecte manier van reizen voor een alleenstaande. U reist dan weliswaar solo, maar u bent zeker niet alleen. Op deze manier kunt u volledig verzorgd vakantie vieren, meedoen aan allerlei activiteiten, de wereld zien én tegelijkertijd leuke mensen ontmoeten. Twijfelt u nog of solo cruisen iets voor u is? In deze blog delen we een aantal voordelen van alleen cruisen.

Waar de singles vroeger weggestopt werden in een klein hoekje van de boot, is dit inmiddels allang verleden tijd. Veel rederijen spelen tegenwoordig meer en meer in op de behoeften van alleenstaanden, wat natuurlijk logisch is aangezien er alleen in Nederland al zo’n 2 miljoen singles zijn.

Eenpersoonshutten

Nog niet zo lang geleden waren cruisemaatschappijen hoofdzakelijk gericht op stellen. Voor een single waren op cruiseschip vaak alleen tweepersoonshutten beschikbaar. Aangezien zo’n hut bestemd was voor twee betalende passagiers, compenseerden de rederijen de gemiste inkomsten door een single toeslag te berekenen die kon oplopen tot wel 100%.

Gelukkig is dat allemaal zo goed als verleden tijd. Verschillende rederijen hanteren tegenwoordig scherpe eenpersoonstarieven en daarnaast zijn bepaalde schepen zelfs nóg iets beter toegespitst op solo cruisen. Neem bijvoorbeeld de Queen Elizabeth van Cunard en de Koningsdam van Holland America Line. Op de Koningsdam zijn 12 eenpersoons buitenhutten speciaal voor single reizigers ingericht, variërend in grootte van 11 tot 16 vierkante meter. Met 9 buitenhutten en 1 binnenhut voor single reizigers is ook de Queen Elizabeth goed voorzien. 

Dinner for one

Alleen reizen heeft natuurlijk zo zijn voor- en nadelen. In veel gevallen zien mensen echter wel op tegen het diner. Het alleen moeten eten schrikt veel mensen af. Op een cruiseschip hoeft u echter helemaal niet alleen te eten. Veel schepen hebben immers een open dinerzitting waarbij u aan kunt geven of u ingedeeld wilt worden aan een grotere tafel. Op deze manier kunt u op heel ongedwongen manier uw medepassagiers leren kennen. 

Veel mensen vinden het namelijk erg interessant dat u alleen reist. Zij zouden hier best oren naar hebben maar durven het niet. Dus als zij ontdekken dat u wel de stoute schoenen hebt durven aantrekken, zullen ze vaak zeer geïnteresseerd zijn in uw ervaringen. Het ijs is dan direct gebroken en het zal niet lang duren voordat u nieuwe kennissen en vrienden maakt. Mocht het uiteindelijk toch niet zo klikken met uw tafelgenoten als u gehoopt had, dan kunt u natuurlijk altijd aan een andere tafel ingedeeld worden de volgende avond. Op sommige schepen worden alleenreizenden voor het diner uitgenodigd aan tafel bij officieren, en zeg nou zelf, wie wil dat nou niet? 

Een middelgroot schip met een capaciteit tussen 500 en 1.200 passagiers is voor singles eigenlijk ideaal. Anders dan bij een traditionele groepsreis het geval is, kunt u aan boord van het cruiseschip zelf bepalen met wie u tijd doorbrengt en biedt een cruise nét wat meer keuzemogelijkheden en afwisseling. 

Solo cruisen: maar zeker niet alleen

U zult versteld staan hoe snel u zich thuis zult voelen aan boord van een cruiseschip. U zult heel gemakkelijk andere mensen ontmoeten, of het nu bij het ontbijtbuffet, in de lift of tijdens excursies is. Op sommige schepen zijn er welkomstborrels en speciale activiteiten voor singles en bij Cunard Line is er zelfs een “dance hosts”. Geen enkele reden dus om uw avond in uw hut door te brengen. Wij raden u aan om meteen in het begin van de cruise deel te nemen aan één van de activiteiten, zo leert u meteen uw medepassagiers kennen en reist u weliswaar solo maar zeker niet alleen. Het mooie aan een cruise is dat u zich altijd nog terug kunt trekken in de hut om een goed boek te lezen of een film te kijken.

Denkt u na over solo cruisen? Neem contact met ons op, wij informeren u graag over de mogelijkheden.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef

Schip: Noordam

Vertrekdatum: 29 januari 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Singapore

Route

29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef route
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */