Nieuwe cruiseschepen in de vaart: dit kunt u verwachten in 2020

Icon 29/08/2019
Icon Door rmhid
Icon 0 reacties

Cruisen wordt de laatste jaren steeds populairder. Mede hierdoor hebben veel rederijen besloten om nieuwe cruiseschepen te laten bouwen. Het proces, van ontwerp tot kiellegging tot lancering, duurt doorgaans twee tot drie jaar. Alleen al in 2020 komen er in het totaal 24 nieuwe schepen in de vaart. 6 van deze nieuwe schepen willen we u niet onthouden en gaan we in deze blog alvast wat nader bekijken.

Crystal cruises: cruisen met Crystal Endeavour

Eén van de rederijen die met een nieuw schip komt in 2020 is Crystal Cruises. Deze rederij introduceert de Crystal Endeavour. Dit wordt het allereerste expeditieschip van Crystal Cruises. Dit speciaal gebouwde schip beschikt over 100 suites met balkon, een uitgebreide spa en zes uitstekende restaurants, zodat u niet hoeft te beknibbelen op luxe – zelfs als u naar het einde van de wereld reist. 

Dit nieuwe schip heeft 3 opvallende kenmerken, namelijk:

  • Twee excursiehelikopters
  • Een onderzeeër
  • Een achterhaven (Aft Marina) (een mogelijkheid om aan de achterkant gemakkelijk in excursie bootjes te stappen)

Neem alvast een kijkje op de Crystal Endeavour:

MSC Cruises’s Virtuosa

MSC Virtuosa wordt het nieuwe schip van MSC dat in november 2020 te water gelaten wordt. Dit nieuwe cruiseschip zal één van de twee grootste schepen van MSC Cruises zijn, samen met haar zusterschip de MSC Grandiosa. Eén van de hoogtepunten van MSC Virtuosa’s entertainment aan boord, zijn de twee gloednieuwe Cirque du Soleil at Sea-shows, exclusief gemaakt voor gasten van MSC Cruises. Een vooruitstrevende digitale technologie zorgt dat gasten, personeel en het schip met elkaar in verbinding staan. 

Benieuwd naar de MSC Virtuosa? Bekijk de uitgebreide rondleiding over dit nieuwe schip:

P&O Cruises nieuwste aanwinst Iona

Ook P&O lanceert een nieuw cruiseschip. De Iona wordt in mei 2020 te water gelaten. Op het schip is plaats voor maar liefst 5200 passagiers en het zal zich hoofdzakelijk gaan richten op de Britse markt. Verwacht dus geen klimmuren, botsauto’s of waterglijbanen, maar wél beroemde chef-koks, shows in revue-stijl en veel bars en pubs.

Het schip wordt voorzien van een zogenaamd atrium met glazen panelen zodat het wordt overspoeld met natuurlijk licht. Onder het motto “het buiten binnen brengen” komt er een zogenaamd Lanai dek. Dit is een dek van een halve mijl lang, dat u kunt zien als een overdekte promenade met al fresco restaurants en bars. Daarnaast wordt het schip voorzien van een zogenaamd skydome bovenaan het atrium. Een gigantische koepel die één van de vier entertainmentruimtes op het schip zal herbergen en die luchtvoorstellingen, projecties op het dak en meeslepende shows zal vertonen.

Regent Seven Seas Cruises: luxe aan boord van Seven Seas Splendor

In februari 2020 krijgt de Seven Seas Explorer een zusterschip genaamd Seven Seas Splendor. Ze vervoert 750 gasten van haven naar haven in weelde en allesomvattende luxe. Het schip krijgt een vrouwelijke kapitein genaamd Serena Melani. Zij trad in 2010 bij Regent in dienst als brugofficier en diende vervolgens als navigatieofficier, veiligheidsofficier en stafkapitein bij Seven Seas Voyager. Ze werd de eerste vrouwelijke kapitein van het bedrijf in 2016 en heeft tijdens haar ambtstermijn Seven Seas Explorer, Seven Seas Mariner en Seven Seas Navigator geleid.

Het nieuwe schip zal meer dan 46.000 vierkante meter Italiaans marmer bevatten, inclusief de marmeren gedetailleerde badkamers in elk van haar 375 gastensuites. Bijna 52.000 vierkante meter balkonruimte is te vinden op het schip met alle balkons – groter dan het formaat van een American football-veld en gemiddeld 138 vierkante meter balkonruimte per suite. Ongeveer 500 kristallen kroonluchters zullen het interieur van het schip verlichten.

De Observation Lounge van het schip is ontworpen door Studio DADO om het gevoel van een betoverende Engelse tuin te inspireren en beschikt over speciaal in opdracht gemaakte kunst van Gorman Studios.

Cunards 4e cruiseschip

Ook rederij Cunard zal in de toekomst veel van zich laten horen. Moedermaatschappij Carnival Corporation kondigde niet al te lang geleden aan een overeenkomst getekend te hebben met de Italiaanse scheepsbouwer Fincantieri. De verwachting is dat het cruiseschip medio 2022 in gebruik zal worden genomen. Dit schip zal vergelijkbare luxueuze standaarden hebben als de huidige schepen van Cunard, de Queen Mary 2, Queen Victoria en de Queen Elizabeth. Het zal een cruiseschip worden waarop ongeveer 3000 passagiers mee kunnen voor de meest fantastische wereldcruisen waar Cunard bekend om staat. Zeker iets om naar uit te kijken dus!

Meer nieuwe cruiseschepen

Hoewel wij de twee onderstaande nieuwe cruiseschepen niet in het assortiment hebben, zijn ze toch het vermelden waard. Als eerste is er de Scarlet Lady. Dit gaat het eerste schip van Virgin Voyages zijn. Virgin kent u waarschijnlijk wel als de luchtvaartmaatschappij Virgin Atlantic van Richard Branson. De Scarlet Lady is alleen voor volwassenen. Ze wordt in februari 2020 gelanceerd en ook zij krijgt een vrouwelijke kapitein. De Scarlet Lady wordt vernoemd naar het eerste vliegtuig uit de Virgin Atlantic vloot. 86 procent van de hutten krijgt een balkon, een zogenaamd ‘sea terrace’ en 93 procent heeft uitzicht op zee. Het schip bevat een zilvergrijze boeg met Virgin-rode accenten, inclusief een rode schoorsteen. Bij het ontwerp van de suites zijn alle cliche’s wat betreft cruisen overboord gegooid en is het zogenoemde ‘Rebellious Luxe’ tot leven gebracht op zee.

Benieuwd? De video hieronder geeft u alvast een goed beeld van het nieuwe schip:

Het andere schip is de Celebrity Apex. Deze wordt in april 2020 in de vaart genomen en is het zusterschip van Celebrity Edge, beiden van Celebrity cruises. Met een schat aan zee-primeurs, waaronder Edge passagiershutten met een oneindig balkon en Edge Villa’s op twee niveaus met buitenzwembaden, samen met de drijvende ‘Magic Carpet’ en twee ‘martini glass’ jacuzzi’s, zetten deze schepen de trend voor de toekomst. Het Magic Carpet ligt op 13 verdiepingen boven zeeniveau en is het eerste vrijdragende, zwevende platform ter wereld. Ontworpen met comfortabele stoelen, een volledige bar en ruimte voor live muziekuitvoeringen. Dat en nog veel meer maakt ook dit schip het vermelden waard.

Zoals u ziet is er ook in de toekomst weer veel te beleven als u gaat cruisen. De kans is groot dat uw wensenlijstje weer flink gegroeid zal zijn bij het lezen van deze blog. Wellicht ook de moeilijke keuzes die u te wachten staan. We helpen u hier graag bij.

Benieuwd naar de reizen die deze nieuwe cruiseschepen gaan maken? We vertellen u er graag meer over. Vul het formulier in en we bellen u terug op een moment dat het u schikt. Liever mailen of zelf bellen? Dat kan natuurlijk ook. Mailen kan naar info@wereldcruisen.nl en per telefoon kunt u ons bereiken op 026 – 30 32 35 2.