Tokyo: een stad met twee gezichten

Tokyo – ook wel Oostelijke Stad genoemd – is de hoofdstad van Japan. Tokyo heette in eerste instantie Edo, een klein vissersdorpje dat uit is gegroeid tot metropool. Tokio omvat 23 wijken die elk het statuut van stad hebben. Tokyo is samen met New York en Londen een van de grote steden op financieel gebied. Maar naast de zakelijke bezoekers van de stad is het ook op toeristisch gebied een interessante bestemming. Met zijn vele moderne wolkenkrabbers en knipperende neonlichten is Tokyo goed in trek bij jongeren. Een van de beroemdste wijken in Tokyo is Ginza. Deze week kent tal van winkels, restaurant en uitgaansgelegenheden. In het centrum van Tokyo ligt het Keizerlijk paleis omringt door een prachtig park is dit zeker een bezoek waard. Tokyo van bovenaf bekijken? Dat kan vanaf de Tokyo Tower. Deze toren is 333 meter hoog, oftewel, 13 meter hoger dan de Eiffeltoren in Parijs. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht over de stad.

Te doen in Tokyo

Wat kunt u zoal doen in Tokyo? Een kleine greep uit de bezienswaardigheden in de stad:

Koninklijk paleis

Koninklijk paleis

Het Koninklijk Paleis in Tokyo is een serene rust in het midden van de stad. Het is het verblijf van de Japanse keizer, dus het paleis zelf is meestal niet toegankelijk. Wel kunt u genieten van de prachtige tuin.

Tokyo Tower

Tokyo Tower

Voor een van de beste uitzichten over de stad, brengt u een bezoekje aan de Tokyo Tower; een 333 meter hoge toren middenin Tokyo. De toren wordt als communicatietoren voor Japanse media gebruikt.

Tokyo National Museum

Tokyo National Museum

Het Tokyo national museum ligt middenin het Ueno park en is een van de grootste kunstmusea ter wereld. De collectie van het museum bevat grotendeels Japanse en Aziatische kunst.

Senso-ji tempel

Senso-ji tempel

Tokyo’s oudste tempel Senso-ji is een highlight die u niet mag missen. De tempel is een van de belangrijkste in de regio en wordt jaarlijks door 30 miljoen mensen bezocht.

Tsukiji vismarkt

Tsukiji vismarkt

Tokyo verlaten zonder sushi te hebben geproefd, kan bijna niet. In de buurt van de Tsukiji vismarkt krijgt u de lekkerste sushi van Tokyo voorgeschoteld.

Ueno Park

Ueno Park

Ueno Park is the place to be tijdens de lente. Dan bloeit namelijk de kersenbloesem volop en is dit park een oase van roze bloemetjes.

Meer weten?

Wilt u tijdens een cruise Tokyo niet missen? Hiernaast vindt u ons aanbod van cruises die de stad aandoen. Klik op de cruise van uw keuze voor meer informatie. Uiteraard adviseren we u graag over de perfecte cruise voor uw situatie. Bel ons op 026 – 30 32 35 2 of stuur een e-mail naar info@wereldcruisen.nl.

U kunt via de knop hieronder ‘Bel mij terug’ ook een formulier invullen en uw gegevens achterlaten. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.

DE MOOISTE CRUISES IN UW MAILBOX?

Cruises

naar Tokyo

"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }