Kaapstad: een uniek stukje Zuid-Afrika

Op een schiereiland gelegen aan de beroemde Tafelberg, ligt misschien wel de mooiste stad van Zuid-Afrika: Kaapstad. Ook wel moederstad genoemd. Mede door de indrukwekkende kunst, het imposante nachtleven en het smakelijke eten, trekken jaarlijks veel toeristen naar het uiterste puntje van Afrika. De vriendelijkheid van de inwoners van de stad, wordt zeer gewaardeerd en het strandleven is goed vertoeven. Als toerist kunt u uw ogen uitkijken bij bezienswaardigheden als Bo-Kaap, het District Six Museum en de Kaapse stranden: Clifton Bay, Camps Bay en Bloubergstrand. Iets buiten de stad vindt u een prachtig landschap met bergen, palmbomen en witte stranden. En natuurlijk de wereldberoemde wijngaarden.

Te doen in Kaapstad

Wat kunt u zoal doen in Kaapstad? Een kleine greep uit de bezienswaardigheden in de stad:

Robben Island

Robben island

Neem de ferry naar Robben island, net voor de kust van Kaapstad. Bezoek daar het Robben Island museum. Een aandenken aan het roerige verleden van het land.

Kirstenbosch botanische tuin

Kirstenbosch botanische tuin

Ontsnap aan de stad en breng een bezoekje aan de heerlijke Kirstenbosch botanische tuin. Zomers worden hier regelmatig concerten gehouden.

V&A Waterfront

V&A Waterfront

Vroeger het centrum van de handel, V&A Waterfront is nu het centrum van chique Kaapstad. Met tal van winkels, entertainment en eetgelegenheden.

Kabelbaan naar de Tafelberg

Kabelbaan naar de Tafelberg

Bekijk Kaapstad vanuit een ander perspectief door een indrukwekkende tocht met een kabelbaan naar de Tafelberg.

Greenmarket Square

Greenmarket Square

Shoppen voor souvenirs doet u op het bruisende Greenmarket Square, dat omringt wordt door panden in Kaapse koloniale architectuur.

Meer weten?

Wilt u tijdens een cruise Kaapstad niet missen? Hiernaast vindt u ons aanbod van cruises die Kaapstad aandoen. Klik op de cruise van uw keuze voor meer informatie. Uiteraard adviseren we u graag over de perfecte cruise voor uw situatie. Bel ons op 026 – 30 32 35 2 of stuur een e-mail naar info@wereldcruisen.nl.

U kunt via de knop hieronder ‘Bel mij terug’ ook een formulier invullen en uw gegevens achterlaten. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.

DE MOOISTE CRUISES IN UW MAILBOX?

Cruises

naar Kaapstad

"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; }