Hong Kong: een uniek stukje China

East meets west in de multiculturele wereldstad Hong Kong. De stad wordt ook wel het New York van Azië genoemd. Met talloze wolkenkrabbers doet het er zeker niet voor onder. Hong Kong bestaat uit Hong Kong Island, Kowloon, Stonecutter’s Island, de New Territories een tal van kleine eilandjes. De jonge, moderne metropool heeft een indrukwekkende skyline, die zeker in de avond de moeite waard is om te bekijken. Met meer dan zeven miljoen inwoners, behoort Hong Kong tot de grootste steden van de wereld. Hong Kong heeft diverse bezienswaardigheden, waaronder de Tian Tan Boeddha, de Bank of China, de Wong Tai Sintempel en het Chi Linonnenklooster. Naast de grote bezienswaardigheden zijn er ook verscheidene straatmarktjes die de moeite waard zijn om te bezoeken. Hier dompelt u zich volledig onder in de Chinese cultuur en worden al uw zintuigen geprikkeld.

Te doen in Hong Kong

Wat kunt u zoal doen in Hong Kong? Een kleine greep uit de bezienswaardigheden in de stad:

The Peak

The Peak

Vanaf The Peak (met 396 meter het hoogste punt van de stad) heeft u een prachtig uitzicht over de Hong Kong. De historische Peak tram zorgt ervoor dat u snel én moeiteloos de top kunt bereiken terwijl u onderweg geniet van prachtige uitzichten.

Big Boeddha

Big Boeddha

Bewonder het grootste, zittende boeddha standbeeld ter wereld na het beklimmen van 268 traptreden. De Tian Tan Buddha is mede door z’n formaat één van de meest herkenbare attracties van Hong Kong en zeker een bezoek waard.

Temple street avondmarkt

Temple street avondmarkt

Heeft u meerdere dagen in Hong Kong? Bezoek dan zeker de bruisende avondmarkt op Temple Street. Hier vindt u van alles! Een mooie plek om uw onderhandel-vaardigheden te testen.

Klooster van 10000 boeddhas

Klooster van 10000 boeddhas

In dit bijzondere klooster vindt u maar liefst tienduizend manshoge boeddha’s. Elk beeld is goud geschilderd en uniek. Vergeet ook niet de prachtige paviljoens en de karmozijnrode pagode te bewonderen

Tai Kwun center

Tai Kwun center

Cultuurliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken in the Tai Kwun center for heritage and art. Met maar liefst 16 erfgoedgebouwen, kunstgalerieën en diverse goede bars en restaurants kunt u hier wel even zoet zijn.

Ozone bar

Ozone bar

Geniet van een drankje in ’s werelds hoogste bar, op de 113e verdieping van het Ritz-Carlton. Ozone biedt u een waanzinnig uitzicht onder het genot van een goed glas wijn of een bijzondere cocktail. De zondagse brunch is een prijzige, maar geweldige ervaring.

Meer weten?

Wilt u tijdens een cruise Hong Kong niet missen? Hiernaast vindt u ons aanbod van cruises die de stad aandoen. Klik op de cruise van uw keuze voor meer informatie. Uiteraard adviseren we u graag over de perfecte cruise voor uw situatie. Bel ons op 026 – 30 32 35 2 of stuur een e-mail naar info@wereldcruisen.nl.

U kunt via de knop hieronder ‘Bel mij terug’ ook een formulier invullen en uw gegevens achterlaten. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.

DE MOOISTE CRUISES IN UW MAILBOX?

Cruises

naar Hong Kong

"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */