Beijing: waar historisch en modern samen komen

Beijing, ook wel Peking genoemd, is de hoofdstad van China. Als één van de vier historische hoofdsteden van China heeft Peking veel te bieden. De historische stad heeft tal van bezienswaardigheden. Van plan een bezoekje te brengen aan Beijing? Trek er dan zeker een paar dagen voor uit. U vindt er onder meer de verboden stad te vinden. Dit is een stad in de stad. De oppervlakte van driekwart vierkante kilometer behoort tot de familie van de keizer en omvat maar liefst 800 gebouwen, stammend uit de Ming-dynastie. Grenzend aan de hoofdingang van de verboden stad ligt het immense Plein van de Hemelse Vrede. Een van de bekendste toeristentrekpleisters wereldwijd is natuurlijk de Chinese Muur. De muur ligt iets buiten de stad, maar is zeker een bezoekje waard. Blijft u toch liever in de stad? Bezoek dan een van de vele tempels die de stad rijk is, of neem een kijkje in het nationaal museum. Naast de vele tempels en musea kent Beijing ook tal van markten. Op deze markten kunt u terecht voor de heerlijkste gerechtjes, kleding en accessoires en woonaccessoires.

Te doen in Beijing

Wat kunt u zoal doen in Beijing? Een kleine greep uit de bezienswaardigheden in de stad:

Verboden Stad

Verboden Stad

De Verboden Stad is het best bewaarde keizerlijke paleis van de wereld én bovendien het grootste historische paleis ter wereld. U kunt hier dagen doorbrengen. Bezoek in elk geval de Poort van de Hemelse vrede én de Imperial gardens.

Chinese muur

Chinese muur

De Chinese muur is bijna 6500 kilometer lang, en op een uurtje rijden van Beijing kunt u de muur al bewonderen. Maar zo dichtbij de stad is het vaak druk. Rij verder naar Mutianyu, hier is het minder druk én heeft u een prachtig uitzicht.

Beihai Park

Beihai Park

In Beihai Park vindt u het grootste en mooiste voor het publiek toegankelijke meer van Beijing. Het park ligt vlakbij de Verboden Stad en is heerlijk om doorheen te wandelen. U kunt er ook een bootje huren of de Yongan tempel met de witte stupa bezoeken.

798 Art District

798 Art District

Bent u geïnteresseerd in Chinese moderne kunst? Dan is het 798 Art District een bezienswaardigheid die u niet mag missen. Sinds de jaren ’90 wordt hier door een scala aan artiesten gewerkt. Oude gebouwen en fabrieken zijn omgetoverd tot talloze galerieën, musea, hippe bars en restaurants.

Panjiayuan antiek markt

Panjiayuan antiek markt

Gaat u graag op zoek naar snuisterijen? Dan kunt u u hart ophalen op de antiek markt Panjiayuan. Hier vindt u tal van bijzondere en minder bijzondere hebbedingen. Ga er echter vanuit dat een groot deel niet écht antiek is. Stevig onderhandelen is noodzakelijk

Beijing Olympic Park

Beijing Olympic Park

Het toneel van de Zomerspelen van 2008 ligt er nog steeds prachtig bij. Rondom de Olympische Spelen is Beijing erg gemoderniseerd. In het Olympic park ziet u daar nog het meest van terug. Zoals het Bird’s Nest stadion, gemaakt met 42,000 ton staal.

Meer weten?

Wilt u tijdens een cruise Beijing niet missen? Hiernaast vindt u ons aanbod van cruises die de stad aandoen. Klik op de cruise van uw keuze voor meer informatie. Uiteraard adviseren we u graag over de perfecte cruise voor uw situatie. Bel ons op 026 – 30 32 35 2 of stuur een e-mail naar info@wereldcruisen.nl.

U kunt via de knop hieronder ‘Bel mij terug’ ook een formulier invullen en uw gegevens achterlaten. Wij bellen u dan zo snel mogelijk terug.

DE MOOISTE CRUISES IN UW MAILBOX?

Cruises

naar Beijing

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */