Wat gebeurt er als een haven onverwachts niet kan worden aangedaan?

Icon 01/10/2018
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Er kunnen zich onvoorziene omstandigheden voordoen waardoor een rederij genoodzaakt is om één van de vooraf geplande bestemmingen niet aan te doen. Dit kan natuurlijk erg teleurstellend zijn, maar zal zeker niet ten koste gaan van uw fantastische cruise ervaring. Cruisemaatschappijen hebben diverse opties tot hun beschikking om dit “ongemak” bij haven annuleringen goed te maken.

Een cruisemaatschappij zal altijd een goede reden hebben om een haven over te slaan of te wijzigen. Deze keuze zal gemaakt moeten worden als de maatschappij bijvoorbeeld uw veiligheid niet kan garanderen. Gelukkig komen haven annuleringen zelden voor en schrijven we over uitzonderlijke situaties.

Berichtgeving over de verandering van de route

Een cruisemaatschappij heeft het recht om op ieder moment een wijziging in een route door te voeren. Dit kan dan een aantal maanden voor vertrek bekend worden gemaakt maar ook tijdens de cruise en zelfs een paar uur voor de geplande aankomst op de bestemming. Als de annulering bekend wordt gemaakt op het moment dat u nog thuis bent, zullen wij u uiteraard berichten over deze verandering. Als dit besluit wordt genomen tijdens de cruise zal de rederij deze berichtgeving zelf verzorgen.

De mogelijke redenen om een bestemming niet te bezoeken

De rederij kan een aantal redenen hebben om een specifieke bestemming niet te bezoeken ondanks dat deze oorspronkelijk wel in de route is opgenomen. De meest voorkomende redenen zijn de weersinvloeden. Op het moment dat het té gevaarlijk is om bij een haven aan te meren of als het schip door een zeer zware storm moet varen om de bestemming te bereiken, kan de keuze worden gemaakt om de bestemming niet aan te doen.

Een annulering als gevolg van weersomstandigheden zal vaak tijdens de cruise bekend worden gemaakt. De kapitein zal deze aankondiging aan boord doen en u uitleggen waarom deze keuze gemaakt moet worden. Hoewel er géén controle is over de weersinvloeden, komt deze situatie niet vaak voor. De moderne grote cruiseschepen zijn normaal gesproken uitstekend bestand tegen deze invloeden.

Ook een onrustige situatie in een land of gebied kan een reden zijn om ervan af te zien om een bestemming te bezoeken. Op het moment dat de situatie in een land onvoorspelbaar is, zal de cruisemaatschappij ervoor kiezen om een bestemming niet aan te doen. Ook in dit opzicht liggen veiligheidsreden aan deze keuze ten grondslag. Deze keuze zal vaak langer van tevoren bekend zijn.

In vrijwel alle gevallen kan de cruisemaatschappij er niets aan doen dat er een verandering in de route moet worden doorgevoerd, maar zij zullen zich uiteraard wel bij u excuseren en u toch een onvergetelijke cruise ervaring bezorgen.

Het alternatief bij haven annuleringen

Een cruisemaatschappij zal er alles aan doen om u een passend alternatief aan te bieden bij haven annuleringen. Dit alternatief zal vaak geboden worden in vorm van een vervangende aanlegplaats. De mogelijkheden zijn echter afhankelijk van het moment dat de keuze voor een routewijziging gemaakt wordt in combinatie met de beschikbaarheid van andere havens. Wellicht wordt een bestemming aangedaan die u zelf nog nooit heeft overwogen maar zeker wel de moeite waard is om te bezoeken. Uiteraard kunt u altijd bij ons terecht met eventuele vragen over haven annuleringen.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */