Handig om te weten: de beste periode om te cruisen

Icon 31/01/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

“Wat is nu de beste periode om te cruisen?” Een vraag die we regelmatig krijgen. U zult begrijpen dat deze vraag lastig is om te beantwoorden. Dit hangt uiteraard af van uw persoonlijke wensen en voorkeuren. In dit artikel vindt u een overzicht van de verschillende vaargebieden en wat de periode waarin u volgens ons het beste een bezoek kunt brengen aan dit betreffende gebied.

De beste periode om een gebied te bezoeken hangt uiteraard af van uw persoonlijke voorkeuren en het klimaat van het betreffende gebied. Eigenlijk hoeft u hierover uw hoofd niet te breken. Vooral voor de wereldcruises hoeft u zelf geen periode om te cruisen te kiezen. De rederijen kiezen er altijd voor om een gebied te bezoeken op het beste moment van het jaar. U bezoekt dus altijd op een goed moment een specifieke locatie.

Om u een beeld te geven, en u te inspireren, vindt u hieronder een overzicht van een aantal populaire bestemmingen met de (wat ons betreft) meest ideale bezoekperiode.

De beste cruiseperiode voor Alaska

De periode van eind juni tot eind juli kan gezien worden als het hoogseizoen in Alaska. In deze periode zijn de dagen het langst en worden de hoogste temperaturen gemeten in dit gebied. De zalm is dan het meest actief en hierdoor heeft u de grootste kans om beren te zien. In de maand augustus heeft u juist een grotere kans om walvissen te spotten.

Wilt u beren spotten in Alaska? Kies dan voor een cruise tussen eind juni en eind juli.

Cruisen naar de Caribbean en Bahama’s?

Op het moment dat wij in Nederland rillen van de winterkou is het een prima periode om naar de Caribbean en Bahama’s te gaan. U moet dan denken aan de periode tussen december en maart (het orkaanseizoen loopt tot november). In die tijd kunt u genieten van heerlijke, aangename temperaturen in dit gebied. Jamaica, de Dominicaanse Republiek en Puerto Rico zijn stuk voor stuk heerlijke bestemmingen! Door de ligging dichtbij de evenaar is de temperatuur vrij constant en warm, prima om te genieten van zon, zee en strand dus.

Dubai en Midden Oosten ontdekken

Gedurende de maanden december en januari is het prima toeven in Dubai en het Midden Oosten. In die periode is het met temperaturen van rond de 25 graden heel erg aangenaam in dit gebied. Vanaf de maand mei schieten de temperaturen omhoog en is het er erg warm met temperaturen die vrijwel dagelijks boven de 40 graden komen.

Vermijd de hete zomers in Dubai en het Midden Oosten

De beste periode voor een cruise naar de Middellandse Zee

Het hoogseizoen in dit gebied loopt van mei tot en met augustus. Daarnaast is het prima “nazomeren” tot en met november. In de maanden juli en augustus kan het hier wel erg heet zijn en is het bovendien vaak wat drukker door andere vakantiegangers.

Cruisen door Noord-Europa: wanneer?

Het klimaat in Noord-Europa is uiteraard vergelijkbaar met ons klimaat in Nederland. U kunt dit gebied het beste in de zomermaanden bezoeken. In de maanden mei en juni heeft u hier de minste kans op regen.

Wat is de beste tijd voor een bezoek aan het Panamakanaal?

De periode tussen de maanden september en april is de beste periode om het fantastische Panamakanaal te bezoeken. Vooral tussen december en februari is het er heerlijk warm en is er de minste kans op regen in het Panamakanaal.

Cruisen naar Zuid-Amerika

De maanden december en januari kunnen gezien worden als het hoogseizoen in Zuid-Amerika. Landen als Argentinië, Chili, Mexico en Costa Rica zijn prima opties om in deze periode te bezoeken! Dit geeft overigens géén garantie voor mooi weer. Zoals bekend kan het weer rond Kaap Hoorn zeer veranderlijk zijn en binnen een uur omslaan.

En wilt u bijzondere feesten, zoals Carnaval meemaken? Reis dan in februari naar bijvoorbeeld Brazilië.

De beste periode voor een cruise naar Oceanië

Onze wintermaanden zijn een uitstekende periode om te genieten van de zomer in Australië en Nieuw-Zeeland. Als u naar het zuiden wilt, is december t/m maart het mooiste seizoen van het jaar. In die periode moet u juist niet in het noorden zijn omdat dan in dat gebied juist veel gevaar is voor cyclonen. Het noorden kan het beste bezocht worden tussen mei en oktober.

Advies nodig over de beste periode om te cruisen?

Hierboven hebben we aan aantal populaire bestemmingen weergegeven. U zult begrijpen dat we niet alle bestemmingen kunnen benoemen. In Azië zijn bijvoorbeeld de verschillen per bestemming heel groot. In landen als Indonesië en Japan is het in de zomermaanden vaak mooi weer terwijl Thailand en Vietnam juist bestemmingen zijn die u beter in onze wintermaanden kunt bezoeken.

Uiteraard kunnen wij u uitstekend advies geven over de beste periode om te cruisen als u een specifiek gebied wilt bezoeken. Vraag ons hier gerust naar. Nogmaals: de rederijen hebben uiteraard hun route afgestemd op de beste periode om een gebied te bezoeken. U hoeft zich hier zeker niet te veel om te bekommeren, dit wordt voor u geregeld. U komt vanzelf “op tijd” op de plaats van bestemming.

Wat gebeurt er als een geplande haven niet bezocht kan worden? Lees verder…

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */