Op expeditie cruise naar Antarctica: een belevenis op zich

Icon 09/03/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Een expeditie cruise naar Antarctica is niet te vergelijken met andere cruises. Het is een belevenis op zich en met recht een ‘once in a lifetime experience’. Wilt u deze buitengewone bestemming zelf eens ervaren? Stap dan aan boord van het expeditieschip HANSEATIC Inspiration van rederij Hapag Lloyd.

Zorg dat u er wel snel bij bent, want het schip beantwoordt aan de hoogste ijsklassenormen en neemt slechts 199 gasten mee naar het Zuidpoolgebied. Dankzij het beperkte aantal reizigers kunt u als gast “intiem” genieten van de uitzonderlijke natuurpracht waarin duizenden pinguïns en robben vertoeven. Zoekt u een uitzonderlijke cruise? Lees dan zeker even verder. 

Antarctica, het witte continent

Antarctica, ook wel het witte continent genoemd, is het continent van immense ijsbergen, walvissen, gletsjers, robben en vooral ook veel pinguïns. Het mythische Antarctische Schiereiland is een gebied dat voor velen tot de verbeelding spreekt. U begeeft zich in een werkelijk adembenemend decor, omringd door wilde dieren die hier helemaal in hun element zijn. Prachtige gletsjers en immense ijsbergen glijden aan u voorbij terwijl machtige zeereuzen in hun natuurlijke habitat zorgen voor adembenemende ontmoetingen in het fascinerende, onbekende witte continent. U valt hier van de ene verbazing in de andere. Doordat Hapag Lloyd voor deze expeditie cruise vrij kleine schepen inzet, komt u op plekken waar de grotere cruiseschepen niet komen.

Drake passage

Om bij Antarctica te komen vaart het schip door de beroemde Drake passage. Deze ligt tussen Kaap Hoorn en de South Shetland Islands ter hoogte van de beruchte ‘Furious Fifties’, rond 50° ZB. Het is een plek die bekend staat om zijn harde wind en woelige wateren. Het is echter de kortste route naar Antarctica en bovendien herbergt het gebied diverse unieke, wilde dieren. Doordat hier de koude stromingen van de Zuidpool op de warmere equatoriale wateren stuiten, kan het nog wel eens een interessante reis worden…

Kijk deze dagen ook zeker af en toe omhoog, want met wat geluk cirkelen er in deze contreien boven het schip albatrossen en Kaapse stormvogels.

Aan wal tijdens een cruise naar Antarctica

Eenmaal aangekomen in Antarctica, een gebied dat bestaat uit 90% van ‘s werelds ijs en 70% van ‘s werelds water, wacht u een werkelijk onvergetelijke ervaring. In dit stuk van de wereld, waar geen mens woont en het dierenrijk regeert, beleeft u de natuur op haar puurst. Uiteraard wordt er bij deze cruise ervoor gezorgd dat u al dit moois van dichtbij kunt bekijken. Als zelfs de expeditie schepen niet verder kunnen, worden de kleine Zodiacs voor u tevoorschijn gehaald. Aan boord van de kleine boten kunt u dichter bij de wildernis komen dan ooit tevoren. Zo heeft u de kans mee te gaan op Zodiac-tochten of excursies aan wal, om dit ijzige rijk van nóg dichterbij te ervaren. Op deze manier kunt u de dieren nog beter gadeslaan en fotograferen.

Met Hapag Lloyd Cruises op expeditie cruise naar Antarctica
Foto: Hapag Lloyd Cruises
Op onderzoek uit met de Zodiac in Antarctica
Foto: Hapag Lloyd Cruises

Deze uitstapjes worden echter pas op de dag zelf, op basis van de ijscondities, door de kapitein en expeditieleider gepland. Zij zullen u hierover informeren. Tijdens de excursies ziet u gletsjers, ijsschotsen, tafelvormige ijsbergen, spitse bergtoppen, vulkanische stranden, onderzoeksstations, betoverende baaien en overblijfselen van de walvisvaart.

Cruise naar Antarctica met HANSEATIC Inspiration

Het schip de HANSEATIC Inspiration is gebouwd voor expedities die van alle luxe voorzien zijn. Daarnaast draagt dit schip bij aan de ultieme Antarctica ervaring. Zo geeft het (volledig) glazen balkon u een uniek uitzicht over zee en zijn het Observation Deck en de Observation Lounge zo ingericht dat u van een panoramisch uitzicht kunt genieten. Ondanks het avontuurlijke karakter van de HANSEATIC Inspiration vindt u toch een comfort van hoog niveau aan boord. Zowel in uw hut als in de lounges en bars bent u van alle gemakken voorzien. Na een avontuurlijk dag op expeditie kunt u in één van de restaurants genieten van culinaire hoogtepunten. 

Omdat de HANSEATIC Inspiration haast geruisloos langs de glinsterende ijsbergen en ijsschotsen vaart, wordt de voor ons ongekende stilte slechts verstoord door het roepen en krijsen van dieren of het kraken van het ijs. Glazen balkons en de ‘Inspiration walk’ op de boeg van de HANSEATIC Inspiration geven de gasten de kans om Antarctica vanaf de eerste rij te beleven. Men zweeft als het ware over de ijszeeën waardoor de walvissen, robben, pinguïns, orka’s en andere dieren en natuurelementen optimaal gespot kunnen worden.

HANSEATIC nature en HANSEATIC inspiration

Ben u enthousiast geworden over een expeditiereis naar Antarctica? Neem dan gerust contact met ons om de mogelijkheden te bespreken

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */