Excursies maken tijdens een cruise

Icon 27/12/2018
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Als u een cruise maakt, doet u diverse indrukwekkende locaties aan. Het maken van een cruise zal vanaf de eerste minuut een heerlijke ervaring zijn. Niet alleen de reis en de entourage aan boord zijn fantastisch, maar ook de mogelijkheden om diverse mooie plekken op de wereld te bezoeken en excursies te maken tijdens een cruise. Op dit laatste gaan we in deze blog wat dieper in.

Hét grote voordeel van het maken van cruises is dat u vrijwel iedere ochtend wakker wordt op een nieuwe droomlocatie. Natuurlijk is dit bij een luxe zeecruise niet helemaal het geval en zullen er ook zeedagen zijn, maar er zijn zeecruises die tientallen bestemmingen aandoen. Alle rederijen bieden een mooie mix van de meest geweldige bestemmingen aan zodat u zich optimaal kunt vermaken tijdens de diverse excursies die georganiseerd worden. Dit is natuurlijk wel belangrijk, de aanlegplaatsen bepalen in veel gevallen toch wel de keuze voor een specifieke cruise.

Volledige vrijheid bij het bezoeken van een plaats

Als er een havenplaats wordt aangedaan, bent u volledig vrij om van boord te gaan of niet. Er zal aangegeven worden hoe laat de boot vertrekt, zodat u weet wanneer u terug moet zijn. Hierover hoeft u zich géén zorgen te maken. U heeft ruim de tijd om een gebied op uw gemak te bekijken, te winkelen of aan een mooi strand te relaxen. Er zijn zelfs plaatsen waarvoor u een paar dagen de tijd hebt om ze te ontdekken. De rederijen weten inmiddels wel exact in te schatten hoe lang de toeristen ongeveer op een bepaalde plaats willen blijven en hebben dit in de route opgenomen.   

Wat gebeurt er als een haven onverwacht niet kan worden aangedaan? Lees het hier.

Mee met een excursie die georganiseerd is door de rederij of zelf op pad?

Als u op cruise bent, heeft u alle vrijheid. U kunt uiteraard zelf bepalen wat u wel en niet doet. U bent immers op vakantie. Dit geldt ook voor excursies. De cruisemaatschappij biedt als extra service vaak excursies aan. Dit is natuurlijk héél makkelijk als u een gebied wilt bezoeken dat u zelf niet kent of als u zeker wilt weten dat u bepaalde highlights niet mist. De meeste rederijen bieden volop keuzemogelijkheden in hun excursies. U komt op de mooiste plekken en de kwaliteit van de excursies is vaak hoogstaand. Er is een goede gids aan boord en alle maaltijden en entreegelden zijn vaak bij de prijs inbegrepen.

Als u het prettig vindt om zelf een gebied te bekijken kan dit natuurlijk ook. Vaak is dit wel een stuk voordeligere optie. De rederijen vragen immers wel een vergoeding voor deelname aan een excursie. Als u ervoor kiest om zelf op pad te gaan bent u wellicht voordeliger uit. Daarnaast heeft u meer vrijheid. U kunt bijvoorbeeld zelf bepalen waar u eet, maar u moet wel alles zelf uitstippelen.   

Het is dan wél handig om van tevoren even wat voorbereidend werk te doen. Naast het in kaart brengen wat u allemaal wilt zien in een bepaald gebied, is het ook verstandig om alvast te bekijken hoe u daar komt. Het is immers zonde van uw tijd om nog ter plaatse te moeten uitzoeken hoe een openbaar vervoer netwerk in elkaar steekt en op zoek moet naar een plattegrond.

In veel gevallen zal dit “huiswerk” ook een rol spelen in de keuze of u gebruik maakt van een excursie van de cruisemaatschappij of zelf op pad gaat. In sommige gevallen is het vrij eenvoudig en voordelig om zelf een gebied in te gaan, in andere gevallen is de excursie van de cruisemaatschappij handig en voordelig. Daarnaast speelt uw eigen voorkeur uiteraard ook een rol.

Advies over excursies tijdens een cruise

U kunt zich nog tijdens de cruise aanmelden als u deel wilt nemen aan een excursie die door de rederij wordt georganiseerd. Dit is uiteraard géén probleem. Als u zich vooraf wilt verdiepen in de excursiemogelijkheden bij aanleghavens, kunt u op het internet uiteraard veel informatie vinden. Vanzelfsprekend kunnen wij u hier ook volledig over informeren en kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen als u vragen heeft. Tot slot zal de cruisemaatschappij zeker bereid zijn om u op weg te helpen, in dit geval letterlijk. Zij doen er immers alles aan om het u naar uw zin te maken.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */