Dagboek van een wereldcruiser: het paradijs op de Seychellen

Icon 22/01/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

13 november 2019. Als u zich het perfecte strand voorstelt, dan denkt u waarschijnlijk aan de hagelwitte stranden én kristalheldere zee van het paradijs dat de Seychellen heet. Ik moet toegeven dat het eilandleven op de Seychellen mij ook heeft verrast. Het water is écht zo blauw en het zand is daadwerkelijk zo wit en heel erg fijn.

Snorkelen in het paradijs: de Seychellen

Tijdens ons bezoek aan Victoria, op het eiland Mahé ging ik mee met de eiland en snorkeltour. Op een enorme catamaran vaarden we van het ene eiland naar het andere en ik heb werkelijk waar nog nooit zo veel vissen gezien. Vlakbij Moyenne gingen we voor anker en konden we het water in om de onderwaterwereld te bekijken. Na het snorkelen gingen we met een kleiner speedbootje naar Moyenne om het eiland wat beter te bekijken.

Om het eiland op te komen, moeten we entreegeld betalen, maar dat is het meer dan waard. De stranden waren prachtig en bovendien helemaal niet druk, omdat bezoekers meestal niet komen om op het strand te liggen.

Paradijselijke Seychellen - Victoria

Na een paar uurtjes snorkelen en relaxen op het strand, gingen we terug naar het schip. Maar de tour was onvergetelijk!

Het uitzichtpunt van Victoria

Tijdens onze tweede dag in Victoria, besloten we het eiland van hogerop te bekijken. Het uitzichtpunt geeft zicht op tal van eilandjes rondom Mahé. Zelfs het eiland Praslin (onze volgende stop) konden we zien liggen.

Uitzichtpunt op Mahé - Seychellen

Na deze klim was ik wel toe aan wat verkoeling, dus besloot ik de zee op te zoeken. In het noorden van het eiland liggen een paar prachtige stranden, de een nog mooier dan de ander en de mooiste stranden die ik tot nu toe heb gezien. Zelfs vanaf het strand zag ik heel veel vissen en ik was maar wat graag het water ingedoken om te snorkelen. Helaas was ik mijn snorkelset op de boot vergeten, dus dat plan viel in duigen.

Paradijs op de Seychellen
De paradijselijke stranden van de Seychellen

Volgende haven: Praslin

De vaartijd van Mahé naar Praslin was heel erg kort, in slechts één uurtje waren we in Praslin. Ook hier weer prachtige, eindeloze stranden en wuivende palmbomen. Nét een ansichtkaart.

’s Middags bezocht ik Anse Lazio, dat uitgeroepen is tot één van de mooiste stranden ter wereld. Met al dat moois dat ik tot nu toe op Mahé heb gezien, was ik benieuwd naar hoe mooi dit strand dan wel niet moet zijn. Helaas voor dit strand; hoewel het inderdaad een prachtig strand is, vond ik de andere in Mahé echt mooier. Maar uiteindelijk is dat helemaal persoonlijk natuurlijk. Ik heb niet veel gedaan deze middag. Het water was een beetje onstuimig, waardoor het niet ideaal was om te snorkelen.

Anse Lazio strand - paradijs op de Seychellen

Het paradijs de Seychellen hebben mijn verwachtingen zeker overtroffen, en dat wil wat zeggen, want die waren al behoorlijk hoog! Niet alleen zijn de stranden stuk voor stuk prachtig, maar ook de mensen zijn heel vriendelijk. Ik zou hier graag nog eens terugkomen!

Drie zeedagen: de evenaar over én naar de spa

Tijdens de drie dagen op zee was het duidelijk te merken dat we in de tropen zijn. Het ene moment is het verzengend warm, en het volgende komt het met bakken uit de lucht. Ach, het hoort erbij!

We zijn ook weer de evenaar overgestoken en we zijn nu terug op het Noordelijk Halfrond. Er was weer een ceremonie, maar dit keer was hij wat korter dan de vorige door de brandende hitte.

Ik besloot ook mijn eerste spa sessie aan boord van Boudicca in te plannen; een heerlijke gezichtsbehandeling én ik heb mijn wimpers laten verven. Zo fijn dat dit soort dingen gewoon aan boord kunnen!

Nog meer strand: de Malediven

Na drie dagen relaxen op zee, is het tijd voor de volgende haven: Male op de Malediven. Weer zo’n prachtig tropisch eiland! Ik krijg echt geen genoeg van dit soort mooie plekken. En zeg nou zelf, zou u het erg vinden om hier een middag door te brengen?

Palmbomen op de Malediven
Perfecte stranden op de Malediven

De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */