Dagboek van een wereldcruiser: La Coruña verkennen

Icon 20/11/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

5 oktober 2019. Vandaag bezoeken we La Coruña, Spanje. De zon schijnt en er staat geen zuchtje wind, de perfecte dag om deze Spaanse stad te verkennen. Ik was al eerder in Spanje, maar La Coruña heb ik nog nooit eerder bezocht.

Ik wacht totdat de mensen die een excursie met een RIB boot gepland hebben vertrokken zijn voordat ik zelf van boord ga. Voor deze eerste haven heb ik besloten dat ik er zelf op uit wil trekken. Later in de cruise lijkt het me heel leuk om ook een keer deel te nemen aan een excursie op zo’n snelle RIB boot.

De indrukwekkende raamwerken van La Coruña

Eenmaal van boord besluit ik een stuk langs de haven te lopen en de prachtige raamwerken van de gebouwen rondom de haven te bewonderen. De witte galerías, zoals ze hier genoemd worden, zijn bijna niet te missen en een ware traktatie als u net als ik van architectuur houdt.

De prachtige raampartijen aan de Avenida Marina

Na een paar uur rondlopen in de stad, een bezoek aan het kleine Picassomuseum en simpelweg de prachtige gebouwen bewonderen, is het tijd voor een lunch. Ik besluit in een typisch Spaans visrestaurant plaats te nemen. Het lokale gerecht is hier pulpo, gekookte inktvis met zout en paprikapoeder geserveerd op een houten plank. Ik bestel een bord en neem ook berberechos (kokkels). De gerechten zijn heel vers en smaken verrukkelijk!

Pulpo a la gallega

Twee dagen op zee

6 en 7 oktober zijn zeedagen en ik geniet er optimaal van. Het koude herfstweer in Nederland hebben we inmiddels ver achter ons gelaten en de zon schijnt heerlijk op het dek. Veel anders dan mijn boek lezen en genieten van de zon heb ik tijdens deze dagen dan ook niet gedaan. En dat bevalt prima! Tijdens zeedagen van een wereldcruise kunt u zo veel of zo weinig doen als u zelf wilt. Ideaal toch?

Dolfijnen kijken op de boeg

Zeedagen lenen zich ook heel goed voor het spotten van allerlei vissen. Ik heb een uur op de boeg gestaan en heel veel vliegende vissen, een paar dolfijnen én een walvis gezien. Een heerlijk tijdverdrijf!

Dolfijnen spotten op de boeg van Boudicca

Morgen zijn we in Funchal, de hoofdstad van het eiland Madeira. Ik ben hier jaren geleden eens geweest, dus ik ben heel benieuwd hoe het er nu is.


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod. Er zijn nog mooie segmenten tegen een aantrekkelijk last-minute tarief beschikbaar voor deze cruise!

Laat een reactie achter

"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */