Dagboek van een wereldcruiser: 2 havens in Madagascar

Icon 08/01/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

7 november 2019. Er wachten ons drie zeedagen en aan boord is er genoeg te doen. Al zijn veel cruisers net als ik veel bij het zwembad te vinden, want met 32 graden is het behoorlijk warm! Gelukkig staat er wel een verkoelend briesje, anders was het écht niet te doen aan dek. Na deze drie zeedagen, staan er twee bezoeken aan havens in Madagascar op de planning: Nosy Be en Diego Suarez.

De roomservice aan boord van Boudicca is trouwens bijzonder goed! Zo goed dat ik eigenlijk niet eens meer mijn bestelling hoef door te geven. Zodra ik bel, vragen ze of ik weer een clubsandwich wil (ze zijn heerlijk!) en weten ze exact waar ze het naar toe moeten brengen. Wat een service!

Aankomst in Nosy Be

Op 10 november komen we aan in Nosy Be, een eiland voor de kust van Madagascar. Het was een prachtige ochtend, dus ik stond te popelen om met de speedboot te starten met de ‘Nosy Komba – Isle of Lemurs’ tour. Na ongeveer 20 minuutjes varen kwamen we aan bij het dorpje Ampangoriana en gingen we richting het Black Lemur Sanctuary. Er waren niet zoveel lemurs als ik had verwacht en het was behoorlijk druk. Toch was het bijzonder om de beestjes door de bomen te zien slingeren.

Na het bezoek aan de lemur opvang, liepen we door een gebied waar veel verschillende vogels, schildpadden en hagedissen leven. Het pad was af en toe behoorlijk steil en de temperatuur was inmiddels ook behoorlijk opgelopen. Toch leek iedereen (inclusief ikzelf) het heel erg naar zijn zin te hebben. De gids die ons meenam op de tour was erg goed en heel vriendelijk.

Leven op straat

Voordat we teruggingen naar Hell Ville voor onze boot terug naar Boudicca, maakten we een stop op het strand om te genieten van de muziek en de dansende locals.

Een onverwacht bezoek aan Diego Suarez, Madagascar

De volgende dag stond een bezoek aan Diego Suarez, Madagascar op de planning. Door de omstandigheden waar ik in mijn vorige blog over vertelde, maakt deze bestemming nog pas sinds kort onderdeel uit van onze route. Ik besloot om in mijn eentje op verkenning te gaan, maar dat was geen al te beste beslissing. Ik heb wel veel van het lokale leven kunnen bewonderen, maar had achteraf gezien toch een tour moeten boeken om het meeste uit deze bestemming te halen.

Diego Suarez - Madagascar - dagboek van een wereldcruiser
Vrouwen aan het werk

De tijd aan boord

Eén ding waar ik nog steeds wel een beetje aan moet wennen, zijn de veranderende tijden. We lopen nu drie uur voor op de Nederlandse tijd, maar we hebben ondertussen al heel wat wisselingen gehad. In het begin waren die steeds ’s avonds, maar inmiddels wordt dit om twaalf uur ’s middags gedaan. Ik weet dat het technisch gezien niets uitmaakt, maar toch vind ik het op deze manier fijner.

Vandaag zijn we weer een dagje op zee. Een dag die ik vooral relaxend in de zon doorbreng. Na twee hete dagen aan land, vond ik het wel tijd voor wat ontspanning. Op dek 7 staat vaak een verkoelend briesje, waardoor het mogelijk is om te zonnen en toch koel te blijven. Maar na een tijdje nietsdoen, word ik altijd een beetje rusteloos. Gelukkig zijn er aan boord meer dan genoeg mogelijkheden om even mijn benen te strekken. Ondertussen heb ik ook alvast mijn tas gepakt voor ons 3-daagse bezoek aan de Seychellen vanaf morgen. Jammer genoeg lijkt het erop dat het weer ons niet al te gunstig gezind is. Hopelijk verandert dat nog, want het lijkt me fantastisch om te gaan snorkelen.


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */