Dagboek van een wereldcruiser: de cruise begint!

Icon 13/11/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

3 oktober 2019. De dag dat mijn eerste wereldcruise van start gaat. De adrenaline giert door mijn lijf. Wat staat me de komende 168 dagen te wachten? De komende tijd neem ik u mee op mijn reis aan boord van Fred.Olsen Cruise Lines’ Boudicca. Vandaag de eerste dag van de cruise.

Iets te vroeg arriveer ik in de haven van het Britse Dover, maar het inchecken gaat soepel en al snel ben ik mijn buitenhut aan het omtoveren tot mijn huis. Eén van de redenen dat ik nu aan boord ben bij Fred.Olsen Cruise Lines’ Boudicca, is dat ik graag meer van de wereld wilde zien. Maar constant mijn koffers in- en uitpakken om weer naar een nieuwe bestemming te gaan? Dat zag ik niet zo zitten. Een eigen hut voor de komende vijf maanden is voor mij dus ideaal!

4 oktober: de eerste dag op zee

De eerste dag van de cruise was direct een zeedag. We voeren door de Golf van Biskaje en de zee was behoorlijk ruw. Toch genoot ik volop van het leven aan boord van het schip. Waar ik normaal altijd even moet wennen als ik in een vreemd bed slaap, was daar aan boord van de Boudicca geen sprake van. Vanochtend heb ik tijdens het ontbijt direct al kennis gemaakt met een aantal andere cruisers. Sommigen van hen zijn net als ik voor de complete 168-dagen tellende reis aan boord, terwijl anderen kortere segmenten varen. 

‘s Avonds is de eerste formele gelegenheid aan boord; het welkomstfeest van de kapitein. Tijdens het feest werd de crew gepresenteerd onder het genot van hapjes en drankjes. Na afloop is het tijd voor het galadiner in het Tintagel restaurant. Ik koos voor de chateaubriand, die voortreffelijk klaargemaakt was. Gelukkig had ik nog wat ruimte overgelaten voor het dessert: een overheerlijke, warme chocoladecakeje met een sinaasappelsausje. 

Chateaubriand aan boord bij Boudicca - eerste dag van de cruise
Sinaasappel chocoladecakeje

Wat een geslaagde eerste dag! Morgen staat de eerste haven op de planning, we stoppen in La Coruña, Spanje.


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod. Er zijn nog mooie segmenten tegen een aantrekkelijk last-minute tarief beschikbaar voor deze cruise!

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef

Schip: Noordam

Vertrekdatum: 29 januari 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Singapore

Route

29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef route
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */