Dagboek van een wereldcruiser: een bezoek aan Bali en meer!

Icon 18/03/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

8 december 2019. Elke dag aan boord van deze cruise is geweldig. Vandaag staat er weer een fijne tour op het programma en later deze week wacht een bezoek aan Bali én maken we de oversteek naar Australië. Maar goed, voordat het zo ver is, bezoeken we met een kleine boot Gili Nanggu en Gili Sudak; twee kleine eilandjes voor de kust van Lombok.

Gili Nanggu was onze eerste stop. Een perfecte plek om te snorkelen met mooi koraal en heel veel vissen. Als het had gekunt, was ik hier de hele dag gebleven. Jammer genoeg waren er wel veel kwallen! Gelukkig waren ze klein, maar ik ben op z’n minst 30 keer gestoken… Ook bij Gili Sudak konden we weer snorkelen, maar helaas liet mijn snorkelset het afweten en waren alle reservesets in gebruik. Dus in plaats van snorkelen, was ik ‘verplicht’ om te relaxen op het strand. ’s Middags hadden we een heerlijke lunch op het eiland; een buffet met allerlei soorten Indonesische gerechten.

Snorkelen en vissen spotten in Indonesië

Komodo draken spotten

Komodo island is vooral bekend vanwege de Komodo dragons; enorme hagedissen die alleen op en rond deze eilanden in Indonesië leven. Ze kunnen tot wel drie meter lang worden en zijn daardoor heel indrukwekkend om te zien. Maar wat ik vooral bijzonder vond tijdens mijn bezoek aan Komodo island, was Pink Beach. Naast dat het een plaatje is om te zien, was ook de onderwaterwereld enorm fascinerend.

Pink Beach Komodo islands

Na deze bijzondere ervaring varen we door naar Bali, waar we 2 dagen blijven.

Een uitgebreid bezoek aan bijzonder Bali

Bali is geweldig! Ik was er nog nooit eerder geweest, maar ik begrijp nu waarom mensen zo dol zijn op dit eiland. De eerste dag bracht ik een bezoekje aan het Sacred Monkey Forest Sanctuary en de lokale markt in Ubud. Het Monkey Forest is een mooie, groene oase waar meer dan 1000 apen leven. Ondanks waarschuwingen van andere toeristen, waren de apen niet te opdringerig en lieten ze ons voornamelijk links liggen. Hoe anders was dat op de markt waar we later naar toe gingen. De verkopers hier zijn duidelijk gewend aan toeristen; ze vragen exorbitant hoge prijzen voor souvenirs en kleding. Ik heb er dan ook niets gekocht, maar het was wél een unieke ervaring om alleen al rond te lopen over deze markt.

bezoek aan Bali - Monkey forest in Ubud

Op dag twee in Bali ging ik mee op de tour Senic Bali. De eerste stop was de Pura Taman Ayun tempel, een prachtig bouwwerk dat uit de 17e eeuw stamt. Een compleet contrast met de drukte in Ubud van gisteren. Na het bezoek aan de tempel gingen we naar een traditioneel Balinees huis. We mochten binnenkijken en konden zien hoe een familie hier leeft. Elke familie heeft zijn eigen, kleine tempel en ook elk dorp heeft weer een tempel. Niet zo gek dus dat er meer dan 4000 tempels op heel Bali zijn. Religie is ontzettend belangrijk voor Balinezen. In Indonesië is een groot deel van de bevolking Islamitisch, maar op Bali zijn de meeste mensen Hindoeïstisch.

bezoek aan Bali tempel

Bali verlaten zonder ook maar één rijstveld gezien te hebben, kan natuurlijk niet. We komen later tijdens deze cruise nog een keer terug op Bali, en dan staat een bezoekje aan een enorm rijstveld op de planning, dus voor vandaag was het een kleinere, maar daarom niet minder prachtig!

Een bezoek aan de rijstvelden van Bali

Na deze enorm intensieve dagen met bijna elke dag wel een tour, merk ik dat ik behoefte heb aan wat meer ontspanning. De komende dagen zijn zeedagen, dus dat komt helemaal goed.

We zijn in Australië!

Vandaag is onze eerste dag in Australië en het is zo mogelijk nog warmer dan in Indonesië. Vanochtend vroeg was het al 30 graden en gedurende de dag is de temperatuur alleen maar omhoog gegaan. Onze eerste stop in Australië is Broome en ik heb besloten om vandaag even geen tour te boeken maar gebruik te maken van de shuttle service om naar het centrum te gaan. Helaas had ik me niet gerealiseerd dat het zondag is en dat daardoor veel van de winkels gesloten waren. Na wat praktische aankopen in de supermarkt, besloot ik snel terug te keren naar het schip (en de airconditioning).

Ik moet wel zeggen dat Broome echt fantastisch ligt en als het iets koeler was geweest had ik ongetwijfeld meer genoten van deze stad. Het heldere, blauwe water geeft een prachtig contrast met het donkerkleurige zand van de heuvels aan de kust. Misschien had ik toch mee moeten gaan met een tour…


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over onze cruises, kijk dan bij ons aanbod.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef

Schip: Noordam

Vertrekdatum: 29 januari 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Singapore

Route

29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef route
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */