Dagboek van een wereldcruiser: vuurwerk in Sydney!

Icon 25/03/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

26 december 2019. Het einde van het jaar nadert en ik kan niet wachten tot één van de highlights van deze cruise: het vuurwerk in Sydney! Over een paar dagen is het 31 december en zullen we het spektakel vanaf de Harbour Bridge bewonderen! Voordat het zover is, bezoeken we eerst nog Melbourne; een stad die ik als heel ontspannen ervaren heb.

Bij aankomst in de haven van Melbourne, was het koud en de lucht was grijs, maar gelukkig duurde het niet land voordat de zon tevoorschijn kwam. Een stad ziet er toch altijd net wat aantrekkelijker uit in de zon. De shuttle service van de haven naar de stad, maakt het makkelijk om Melbourne op eigen houtje te verkennen.

Het was ontzettend druk in de winkelcentra van de stad. Veel mensen waren nog een dagje vrij en hadden blijkbaar massaal besloten om deze dag winkelend door te brengen. Daarom besloot ik de drukke winkels links te laten liggen en een stuk te gaan lopen langs de prachtige rivier die door de stad stroomt. Een prima beslissing!

Tijd voor vuurwerk in Sydney!

Op 31 december komen we aan het eind van de ochtend aan in de haven van Sydney. Het was behoorlijk warm en benauwd en de geur van de heftige bosbranden was duidelijk aanwezig. Toch was het binnenvaren van de haven spectaculair en gelukkig was het verder een behoorlijk heldere dag. In tegenstelling tot veel van mijn medecruisers, besloot ik aan boord te blijven en lekker te ontspannen. ’s Avonds was er een formeel galadiner met een heerlijke surf & turf in het Tintagel restaurant. Rond half 8 was het tijd om een plekje te gaan vinden aan het dek.

Door de bosbranden zijn er de afgelopen dagen heel veel vragen gesteld over het al dan niet laten doorgaan van het vuurwerk op de harbour bridge. Compleet begrijpelijk als u het mij vraagt. Aan boord hebben we het er ook uitgebreid over gehad en we waren best verbaasd dat het uiteindelijk toch allemaal doorging. We waren niet minder blij, want het vuurwerk in Sydney is toch behoorlijk iconisch! Jarenlang zie ik het al op televisie, maar om het ‘in het echt’ te bewonderen is toch écht wel een unieke ervaring. Zeker iets om nooit meer te vergeten!

Vuurwerk-in-Sydney-Boudicca-2019

Na een avond vol feestelijkheden, zou Boudicca nog twee dagen in de haven van Sydney blijven. Daar was ik blij om, want ik wilde graag nog wat meer van de stad zien. Beide dagen ben ik er zelf op uitgegaan, dat was me ook in Melbourne prima bevallen. Vanaf de White Bay haven waar Boudicca lag, is er een gratis veerboot naar Darling Harbour. Vanaf daar heb ik een paar uur door de stad gelopen en heb ik zo veel gezien. Van de International Cruise Terminal, de Sydney Harbour Bridge tot de Sydney Opera House.

Sydney-Opera-House-in-Sydney-bewonderen

Ik ben ook nog even naar binnen geglipt bij een aantal van de prachtigste winkelcentra in de stad. Zeg nou zelf, zijn het geen plaatjes?


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over onze cruises, kijk dan bij ons aanbod.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */