Dagboek van een wereldcruiser: kennismaking met Azië

Icon 12/02/2020
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

13 november 2019. Vandaag zijn we in Colombo, Sri Lanka. Eén van de weinige havens waar we later tijdens deze cruise nóg een keer zullen aanmeren, dus ik heb voor dit bezoek weinig gepland. Ik besluit de stad daarom op eigen houtje te verkennen. Het is er behoorlijk bruisend met de talloze tuk-tuks die rondscheuren door de straten. Een goede kennismaking met Azië!

Colombo is ontzettend warm. Na een paar uur rondwandelen door de hectische straten, was het dan ook tijd voor een verkoelend drankje aan boord van Boudicca. Ondanks dat ik vandaag weinig gezien of gedaan heb, vond ik het heerlijk om gewoon eens doelloos door een stad te lopen en de lokale cultuur en gebruiken in me op te nemen voordat we weer doorvaren naar Port Blair op de Andaman eilanden.

Mijn eerste bezoek aan Port Blair

De eerste dag in Port Blair stond in het teken van een tuk-tuk ritje door de stad. Met dit kleine, verrassend wendbare vervoersmiddel reden we door de stad en bezochten we tal van bezienswaardigheden. De eerste was de Celluar gevangenis; een koloniale gevangenis van de Britten. Gebruikt om politieke gevangenen te verbannen van het Indiaase vasteland. Een aantal bekende activisten die streden voor Indiaase onafhankelijkheid hebben hier vastgezeten. Helaas waren er veel werkzaamheden, waardoor we niet alles van deze bijzondere plek konden zien. Maar desalniettemin was het een mooi inkijkje in de historie van het eiland.

Celluar gevangenis, port blair

Vanaf de gevangenis reden we door naar het vlag hijspunt Netaji Subhash Chandra Bose. De naamgever van dit punt hees hier op 30 december 1943 voor het eerst de Indiaase driekleur. Netaji Subhash Chandra Bose was destijds de leider van de INA (Indian National Army), wat vooral bestond uit gevangenen.

Het was heerlijk om de stad met een tuk-tuk te verkennen. De tour duurde twee uur en dat was prima, gezien de hitte. Ondanks de hoge temperaturen kan ik niet wachten om meer van Azië te zien! De volgende stops zijn in Thailand en Indonesië, dus dat komt ongetwijfeld goed!

Kennismaking met Azië: bezoek aan Phuket, Thailand

We blijven maar liefst drie dagen op het eiland Phuket en het is fantastisch! Tijdens de eerste dag ging ik mee met de Phuket highlights & lunch tour. Er zijn ontzettend veel tempels op het eiland, de ene nog mooier dan de andere, maar uiteraard hadden we geen tijd om ze allemaal te bezoeken. Eén van de tempels die we wél hebben bekeken, is Wat Chalong. Een prachtig tempelcomplex waar tal van monniken rondliepen.

Phuket Thailand tempel Wat Chalong

We bezochten ook Rawai beach, een prachtig strand waar het nog relatief rustig is en waar de traditionele Thaise cultuur nog zichtbaar is.

Rawai beach Phuket

De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */