Dagboek van een wereldcruiser: geweldig Kaapstad

Icon 24/12/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

29 oktober 2019 Vandaag is echt voorbij gevlogen. Het was een zeedag, dus vandaag even geen uitstapjes naar nieuwe plekken, maar lekker ontspannen aan boord van Boudicca. Ik heb het ukulele concert bezocht (verrassend goed!) en weer heerlijk gegeten én gekletst met mijn medepassagiers. Het weer is ook weer een stuk beter, dus ook op het dek is het prima toeven! Bovendien heb ik wat om naar uit te kijken, want vanaf morgen zijn we drie dagen in Kaapstad!

Kaapstad is een stad die ik al heel lang op mijn wensenlijstje had staan. Gelukkig zijn we er maar liefst drie dagen, want ik heb een behoorlijke waslijst aan plekken die ik wil bezoeken.

Naar Kaap de Goede Hoop

Mijn eerste dag in Kaapstad bracht ik door op een georganiseerde tour die de hele dag duurde. We reden een prachtige route richting Kaappunt. Het uitzicht was het mooiste dat ik tot nu toe heb gezien tijdens deze cruise. Na die prachtige rit stonden we in het Kaap de Goede Hoop Nature Reserve; het meest zuid-westelijke puntje van Afrika.

Tijdens de tour werd nogmaals duidelijk hoe groot de levensomstandigheden van de locals zijn. We reden door een vrij grote sloppenwijk en het contrast met sommige van de wijken waar we eerder doorheen reden was enorm. Mensen wonen in vervallen hutjes en hebben vrijwel geen inkomen.

Pinguïns kijken op Boulders Beach

De laatste stop van de dag was op Boulders Beach, waar we Afrikaanse pinguïns bewonderd hebben. Voor mij was dit het hoogtepunt van de dag. Ik heb deze kleine beestjes namelijk nog nooit in het echt gezien. Op dit strand waren ze met z’n honderden tegelijkertijd en ze waren behoorlijk nieuwsgierig, want ze kwamen vrij dichtbij.

De tweede dag in Kaapstad, heb ik het wat rustiger aan gedaan en bracht ik een bezoek aan de V&A Waterfront. Een geweldige, levendige plek met veel restaurantjes en winkels. Ik kocht twee Afrikaanse maskers in één van de winkeltjes. Toch fijn dat ik die de rest van de cruise lekker in mijn hut kan laten liggen zonder dat ik me zorgen hoef te maken over of al die souvenirs wel heel blijven en in mijn koffer passen. Het cruisen bevalt mij wel!

Kaapstad - V&A waterfront

Het hoogtepunt van Kaapstad: een tocht naar de Tafelberg

Het is vrijwel onmogelijk om Kaapstad te bezoeken zonder de beroemde Tafelberg te bezoeken. Hoewel ik niet gek ben op hoogtes, koos ik toch voor de kabelbaan. Nou, dat heb ik geweten! Het was enorm steil en de afstand was langer dan ik had gedacht. Eenmaal boven was ik wel blij dat ik dit toch gedaan had; wat een uitzicht!

Morgen is weer een zeedag, voordat het tijd is voor een safaritocht vanuit Port Elizabeth! Met drie havendagen heeft iedereen behoorlijk wat bij te praten aan boord. Het is heel gezellig en er zijn een aantal mensen die morgen net als ik voor het eerst op safari gaan! Dus ook meer dan voldoende voorpret.


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef

Schip: Noordam

Vertrekdatum: 29 januari 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Singapore

Route

29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef route
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */