Dagboek van een wereldcruiser: de evenaar oversteken

Icon 04/12/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

13 oktober 2019. Vandaag is de tweede dag van twee zeedagen en de tijd vliegt! Gisteravond was er weer een thema-avond met als thema ‘Salsa en Sangria’. En dat kan natuurlijk alleen maar heerlijke hapjes en drankjes opleveren. Tegen half negen was de Lido Lounge vol met cruisers die het naar hun zin hadden met cocktails en canapés en er werd ook flink gedanst!

Eén van de vragen die ik veel van vrienden en familie kreeg voordat ik ging cruisen, is of ik niet bang was dat ik eenzaam zou zijn tijdens de wereldcruise. En hoewel ik alleen cruise, heb ik nooit het gevoel dat ik alleen op reis ben. Er zijn ontzettend veel gezellige mensen aan boord waarmee ik inmiddels al een echte band heb opgebouwd. Niet alleen met andere solo-cruisers, maar ook met koppels of vrienden die samen cruisen. Een schip als Boudicca maakt het nog eens extra makkelijk om nieuwe mensen te ontmoeten omdat het zo’n klein schip is.

Hallo Mindelo

Mindelo is een stadje waar ik voor deze cruise eigenlijk niet veel van wist, maar het heeft me in positieve zin verrast. Met de shuttle service werd ik vanaf het schip naar het stadje gebracht, waar ik een paar winkels ingedoken ben voor wat souvenirs. Daarna liep ik naar een kleine markt midden op een groot plein. Heerlijk om op dit soort plekken gewoon lekker van het lokale leven te genieten. Morgen zijn we in Praia, de hoofdstad van Kaapverdië.

Kaapverdië - Mindelo
Een markt in Mindelo
De evenaar oversteken tijdens een wereldcruise

De hitte en vooral de luchtvochtigheid in Praia zorgt ervoor dat ik niet echt zin heb om erop uit te trekken. Na een kort rondje door de stad een verfrissend drankje op een terras met een paar andere cruisers besluit ik dan ook weer terug te gaan naar het schip. Over een paar uur vertrekken we naar Ascension, een vulkanisch eiland middenin de Atlantische oceaan. Als het weer het toelaat ga ik een tochtje in de RIB maken!

Zeedagen op een cruiseschip

Maar voordat we bij Ascension aankomen, hebben we eerst flink wat zeedagen voor de boeg gehad. Vier stuks om precies te zijn. Maar vervelen? Dat hoeft écht niet aan boord van Boudicca. Het is onmogelijk om alles te doen wat er aan boord aangeboden wordt. Zo kunt u allerlei workshops en cursussen volgen. Ik deed een paar dagen geleden mee aan een linedance les. Hoewel ik het niet echt verwacht had, vond ik het erg leuk. Het was voor mij ideaal om actief bezig te zijn zonder té veel van mijn conditie te vragen.

Maar er zijn ook allerlei muzieklessen, voor zowel beginners als gevorderden. Het lijkt met interessant om eens mee te doen aan een lesje ukulele, misschien komt het daar tijdens deze wereldcruise wel van. Andere activiteiten aan boord zijn onder andere dagelijkse quizzen, bridgen (voor beginners en gevorderden), golf, knutselklassen, workshops bloemschikken, kunstklassen, lezingen, sjoelen, ring-gooien, danslessen, bowlen op de Nintendo Wii spelcomputer, darten, aerobics lessen, acteerlessen, tafeltennis, spa seminars, koor en nog veel meer.

De evenaar oversteken

Op 18 oktober zijn we de evenaar overgestoken. Iets wat niet onopgemerkt voorbij gaat op een cruiseschip. Er wordt een ‘Crossing of the Line’ ceremonie georganiseerd. Dit evenement staat in het teken van de mensen die voor het eerst de evenaar oversteken, waarvan ik er dus één was. De mensen die de oversteek al eerder hebben meegemaakt worden Shellbacks genoemd, terwijl de rest een Pollywog is. Pollywogs staan in het middelpunt van de belangstelling en worden een beetje voor het blok gezet. Maar het was een geweldige ervaring, waarbij sommige bemanningsleden én passagiers met kleding aan in het zwembad belandde… Wat een feest!

Morgen arriveren we bij Ascension en ik kan niet wachten tot we op de RIB boot mogen stappen!


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */