Dagboek van een wereldcruiser: eiland hoppen in de Atlantische Oceaan

Icon 27/11/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

8 oktober 2019. Madeira is zonnig en warm als we in de haven van Funchal aankomen. De perfecte dag om dit mooie eiland te verkennen. Vandaag ben ik dan ook voornamelijk aan land geweest. Funchal heeft prachtige tuinen en het is een fantastische stad om op m’n gemakje doorheen te wandelen.

Funchal verkennen

Hoewel het middenin de Atlantische Oceaan ligt, hoort Madeira bij Portugal en dus mag een typisch Portugese Pastel de nata, een heerlijk custard gebakje, niet ontbreken. Samen met een goed kopje koffie is dit zeker geen straf!

Pastel de Nata in Funchal

Na die smakelijke pauze loop ik verder door de stad. Ik kom langs een markt met heel veel fruit- en groentestalletjes en ik besluit wat mee te nemen. Er gaat niets boven vers fruit, toch? Omdat ik al eerder in Funchal ben geweest, sla ik de kabelbaan dit keer over. Maar het is zeker een aanrader als u voor het eerst in deze stad bent.

Fruit op Madeira

Veel te snel is het weer tijd om verder te gaan. Aan het eind van de dag cruisen we naar Tenerife, waar het schip ’s nachts voor anker gaat. Als we wegvaren uit de haven van Funchal valt me op dat de stad mogelijk nog mooier is vanaf zee. Een van mijn ervaren mede-cruisers zegt dat hij hier al meerdere keren dolfijnen heeft gespot. Helaas zijn ze vandaag nergens te bekennen, dat had het plaatje helemaal afgemaakt.

Eten tijdens een cruise

Ik kan er nog steeds niet over uit hoe goed het eten aan boord is en wat de crew allemaal organiseert. Een paar dagen geleden was er een geweldige rooftop terrace avond aan boord bij Boudicca. Op dek 9 was een terras setting gecreëerd, waar onder andere heerlijke paella vol verse zeevruchten geserveerd werd, maar ook andere hapjes zoals Spaanse olijven en brood. Het dek zag er prachtig uit en het was heel gezellig. Ook de ijssalon aan boord heb ik inmiddels uitgeprobeerd. Ik kreeg twee bollen gezouten karamelijs in een enorm hoorntje met een chocolade laagje. Perfect om af te koelen.

Paella aan boord van Boudicca

9/10 oktober: Canarische ontdekkingstocht

Op de Tenerife komen veel nieuwe mensen aan boord, dus dat betekent dat we tot laat in de haven blijven. Morgen zijn we alweer in onze laatste haven van de Canarische eilanden: Gran Canaria. Ik kan haast niet geloven dat ik al bijna een week op Boudicca ben. Ik geniet van bijna alles aan boord. Ik vind het vooral heel fijn om alles op mijn eigen tempo te kunnen doen. Vanaf St. Helena ga ik meer meedoen met de tours die door Fred.Olsen aangeboden worden, dus dat zal ongetwijfeld weer nieuwe ervaringen opleveren.

Ik dacht eigenlijk dat we naar het eiland La Palma zouden gaan, maar het bleek Las Palmas op Gran Canaria te zijn. Gelukkig beviel Las Palmas ook prima! Samen met wat andere vrouwen ben ik naar het winkelcentrum vlakbij de haven gegaan. De zon deed vandaag weer z’n werk, waardoor we blij waren met de verkoeling van het winkelcentrum. Een wandeling over het strand, die ik eigenlijk voor mezelf ingepland had, moest dus ook plaatsmaken. In plaats daarvan genoot ik in de schaduw op een bankje van het heerlijke zeebriesje en het kijken naar voorbijgangers. Een prima middag!

Gran Canaria strand

De komende twee dagen zijn we weer op zee, onderweg naar Mindelo, Kaapverdië!


De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod. Er zijn nog mooie segmenten tegen een aantrekkelijk last-minute tarief beschikbaar voor deze cruise!

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef
29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef

Schip: Noordam

Vertrekdatum: 29 januari 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Singapore

Route

29-daagse cruise Vulkanen en Great Barrier Reef route
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */