Dagboek van een wereldcruiser: bijzonder St. Helena

Icon 11/12/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

20 oktober 2019. Vandaag komen we aan bij Ascension. Helaas is de zee te ruw, waardoor we niet richting de kust konden. De golven duwden ons steeds richting de rotsen en de lokale autoriteiten konden hun boten niet het water opsturen om ons te komen halen. Jammer genoeg ging mijn tochtje in de RIB ook niet door…

Hoewel het oorspronkelijk helemaal geen onderdeel was van de route om op Ascension aan land te gaan, vond ik het toch jammer dat ik geen voet op dit eiland heb kunnen zetten. Ach, wie weet een volgende keer!

Boudicca heeft wel ruim 3 uur om dit bijzondere eiland heen gevaren en het was prachtig. Op sommige plekken lijken de rotsen wel schilderijen, zo mooi! Terwijl we het eiland rond gingen, kregen we regelmatig informatie te horen over het eiland. Zo is Ascension in 1501 ontdekt door een Portugese zeevaarder João da Nova en bestaat het voor een groot deel uit woestijn en uitgedoofde vulkanische kraters. Maar het is ook een ontzettend belangrijke broedplek voor de bedreigde groene zeeschildpad. Tot 1815 was het eiland onbewoond, maar inmiddels is er een basis van de Royal Air Force, NASA, U.S. Air Force, de Europese ruimtevaartorganisatie en Britse en Amerikaanse inlichtingendiensten.

Speciaal feestje voor wereldcruisers

Na het rondje om Ascension is het tijd om koers te zetten richting St. Helena. Hopelijk is het weer daar iets beter!

Speciaal voor de mensen die de complete wereldcruise meevaren met Boudicca, was er vanavond een feest op het Marquee dek. Er wachtte ons een veelzijdigheid aan drankjes en hapjes en er was een chocoladefontein om verse aardbeien onder te houden. Het was wederom een heerlijke en gezellige avond, zeker omdat het dit keer met een select groepje was; de mensen die net als ik tot Dover aan boord blijven.

Aankomst in St. Helena

Toen we aankwamen in de haven van Jamestown, kon ik mijn geluk niet op: het was heerlijk weer en ik had een leuke tour gepland!

Jamestown st. helena

We vertrokken rond half 10 ’s ochtends richting het Plantation House, dat in 1792 gebouwd is door de Oost-Indische Compagnie als huis voor gouverneurs die op het eiland verbleven. Het huis heeft maar liefst 35 kamers, waarvan de eetkamer het grootst is. De bibliotheek met prachtig uitzicht op de ruime tuin was mijn favoriete ruimte in het huis. Ik stel me zo voor hoe de bibliotheek destijds de plek was voor de bewoners om tot rust te komen met een boek en dat geweldige uitzicht.

Plantation house Jamestown

De highlights van St. Helena

Maar dé reden waarom ik deze plaats echt wilde bezoeken, is Jonathan. Jonathan is een reuzenschildpad en het oudste levende landdier ter wereld. De schildpad woont al sinds 1882 op het eiland, maar komt oorspronkelijk van de Seychellen.

Reuzenschildpad Jonathan in St. Helena

St. Helena is Brits grondgebied en het voelt echt als één van de meest afgelegen plekken op aarde. Toch heeft het een rijke historie en cultuur en is de lokale bevolking heel vriendelijk. St. Helena is misschien wel het meest bekend als de plek waar Napoleon door de Britten gevangen gezet werd in 1815. In 1821 stierf hij op het eiland.

Eén van de populairste attracties van het eiland is Jacobs Ladder; een 699 treden tellende trap die bijna verticaal omhoog loopt. Wegens wat problemen met m’n knie heb ik die even aan me voorbij laten gaan, maar indrukwekkend was het zeker!

Jacobs ladder st. helena
Huisjes in de rotsen in Jamestown

De komende weken houdt onze wereldcruiser aan boord van de 2019 wereldcruise met Boudicca u op de hoogte van haar cruise-ervaringen. Wilt u meer weten over deze cruise, kijk dan bij ons aanbod.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */