Bagagetips voor een wereldcruise: wat neemt u mee?

Icon 03/07/2017
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

“Ik ga op reis en ik neem mee…” is een spelletje dat we vroeger op de lagere school deden om ons geheugen te trainen en te ontwikkelen. Het is een vraag die nu nog altijd actueel is. Voor iedere vakantie stellen we onszelf dezelfde vraag: wat neem je nu wel mee en wat laat je thuis? Voor de meeste, wat kortere vakanties, is het allemaal vrij overzichtelijk en is deze vraag wat wel of niet de koffer ingaat geen lastige kwestie. Echter, hoe langer de reis, hoe lastiger deze keuze. Daarom geven wij wat bagagetips voor een wereldcruise.  

Wereldcruises zijn wat langere vakanties waarbij u in sommige gevallen maar liefst meer dan 100 dagen van huis bent. Dat is heerlijk natuurlijk, maar veel mensen zitten met het dilemma wat ze mee moeten nemen. Het is natuurlijk niet mogelijk om de volledige garderobekast in te pakken en naar de vertrekhaven te laten versturen. Gelukkig is dit ook helemaal niet nodig. Op iedere cruise die wij aanbieden zijn veel faciliteiten aan boord waaronder een wasservice. Zij zorgen ervoor dat u uw wasgoed weer fris gewassen retour krijgt. Daarnaast zijn er ook reizigers die zelf dit zelf doen met de was- en droogmachines aan boord. Ook daar zijn genoeg mogelijkheden voor. 

Uw bagage op een cruise 

De keuze voor de kleding die u meeneemt zal in grote lijnen afhangen van de bestemmingen die u aandoet en de entourage op het cruiseschip. Er zijn cruises waarbij gepaste kleding in de eetzaal of bij het entertainmentprogramma zeer op prijs gesteld wordt. Wij zullen u hier bij de keuze van uw cruise vanzelfsprekend op attenderen. Het is ook raadzaam om bij uw kledingkeuze de bestemmingen in uw achterhoofd te houden. Vergist u zich hierbij niet in de zeedagen. Het kan op het dek en in de avonduren soms wat frisser en winderig zijn.

Houdt rekening met de faciliteiten op een cruiseschip

Vergeet bij het pakken van uw koffer ook zeker niet de faciliteiten aan boord. Zo zijn er diverse zwembaden en sportgelegenheden op uw cruiseschip waar u indien gewenst gebruik van kunt maken. Het zou vervelend zijn als u daar geen gebruik van kunt maken omdat u niet de juiste kleding of het juiste schoeisel hebt meegenomen. Daarnaast is het zeker verstandig om bij het inpakken van uw koffers rekening te houden met de talloze mogelijkheden van uitstapjes aan land.

Wat is de dresscode op een cruise? Lees verder

Voldoende toiletartikelen aan boord

Ook wat toiletartikelen betreft hoeft u zich geen zorgen te maken. De cruiseschepen zijn drijvende luxe hotels die u vanzelfsprekend van de meest gangbare toiletartikelen zullen voorzien. Het cruisepersoneel zal er alles aan doen om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Daarnaast wordt er natuurlijk zeer regelmatig aangelegd en heeft u aan land veel mogelijkheden om de meer persoonlijke “voorraden” weer aan te vullen.

Wij schrijven in dit artikel over bagagetips voor een wereldcruise bewust (in meervoud) over koffers, omdat er voor de meeste cruises geen beperking van het aantal koffers van toepassing is. Wij adviseren u echter om niet  meer dan twee koffers per persoon mee te nemen in verband met de ruimte in uw hut en het vervoer voorafgaand  aan uw cruise en terug.

Bagagetips voor een wereldcruise: hoe pakt u uw koffer in?

Natuurlijk zijn kleding en toiletartikelen slechts een paar zaken waar u aan moet denken in “het bagage dilemma” en zeker niet de belangrijkste zaken. U zult over veel meer zaken uw gedachte even moeten laten gaan. Een van de handigste bagagetips voor het inpakken van uw koffers voor een wereldcruise is om uw paklijst te verdelen in categorieën. Dit maakt het klaarleggen en inpakken van uw koffers veel handiger en overzichtelijker.

Hierbij kunt u grofweg denken aan 5 categorieën:

 • Documenten (geld – reispapieren voor in de handbagage).
 • Medische spullen / medisch paspoort (dit ook zeker in de handbagage meenemen).
 • Persoonlijke toiletspullen (uiterlijk en verzorging).
 • Kleding en schoenen.
 • Overige praktische zaken (foto- en filmapparatuur, geheugenkaartjes, gsm, laders, boeken, zonnebrillen, money belt om te dragen tijdens uitstapjes, ed.).

Belangrijke documenten voor uw cruise

Gezien het belang van het eerste punt benoemen we hieronder een aantal zaken die u in dit kader zeker niet mag vergeten:

 • Paspoort en visa. Hierbij moet u niet vergeten om de verloopdatum van uw paspoort te controleren, u gaat immers lang op reis. Het is verstandig om hiervan kopieën op een aparte plaats mee te nemen voor het geval van verlies van deze belangrijke documenten.
 • Bankpassen en creditcards (let hierbij op de internationale dekking).
 • Reis- /vliegtickets.
 • Geld (met euro’s en dollars komt u vaak heel ver).
 • Rijbewijs (als u van plan bent om een auto te huren).
 • Verzekeringspapieren.
 • Belangrijke adressen en telefoonnummers van uw naasten.

Vanzelfsprekend zullen wij u hierover een volledig persoonlijk advies geven en zaken benoemen die u absoluut niet mag vergeten, op het moment dat u uw cruise naar keuze heeft uitgezocht. Vanzelfsprekend kunt u altijd bij ons terecht met al uw vragen over deze bagagetips voor een wereldcruise of andere vragen. Dit kan telefonisch (026 – 30 32 35 2), per mail of tijdens een persoonlijke afspraak. Wij zorgen ervoor dat u zorgeloos op reis gaat.

Tot slot nog één tip voor als u nog plaats heeft in uw koffer:
Mocht u nog ruimte hebben, vergeet dan zeker niet uw verrekijker mee te nemen. U zult ervaren dat er zowel op zee als bij de diverse aanlegplaatsen heel veel te zien is. Een verrekijker zal dan zeker goed van pas komen.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */