4 veelgehoorde vooroordelen over cruisen

Icon 21/03/2019
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Het zal u niet zijn ontgaan: cruisen wordt steeds populairder. Een cruise maken heeft dan ook véél voordelen. U kunt door aan boord te stappen diverse locaties bezoeken. Het cruiseschip zelf is een luxueus, varend hotel waar het u aan niets zal ontbreken. Door de toenemende populariteit van de cruises neemt ook het aantal  vooroordelen over cruisen toe. Maar van die vooroordelen is vaak maar weinig écht waar. Wij nemen verschillende veelgehoorde vooroordelen met u door en vertellen u wat u werkelijk zult ervaren tijdens een cruise.

Een cruise is druk en zonder privacy

Eén van de grootste vooroordelen over cruises is dat ze vrij massaal zijn. Er gaan een grote hoeveelheid mensen aan boord waardoor rust en privacy uitgesloten zijn. Dit is niet geheel waar. Er zijn inderdaad een hoop mensen aan boord van een cruiseschip te vinden en als u midden op de dag lekker aan het zwembad wilt liggen, kan het best een uitdaging zijn om een vrije ligstoel te vinden. Dit betekent echter niet dat u zult struikelen over de mensen. De rederijen kiezen er bewust voor om een gelimiteerd aantal mensen mee te nemen om zo een prettig “leefklimaat” te kunnen garanderen. Zelfs op de allergrootste cruiseschepen zijn er plekken te vinden waar u even aan de drukte kunt ontsnappen en waar u in alle rust kunt ontspannen en van uw privacy kunt genieten.

Op een cruiseschip is er gevaar op zeeziekte

Veel mensen zijn bang om zeeziek te worden. Er gaan zelfs stemmen op dat reizigers de gehele cruise zeeziek zijn of kunnen worden. Maakt u zich hier vooral geen zorgen over. De cruiseschepen van tegenwoordig zijn allemaal uitgerust met stabilisatoren zodat eventuele schommelingen heel goed onder controle gehouden worden. Daarnaast speelt de grootte van de schepen zeker ook een rol. Door de afmetingen en het gewicht zullen dit soort schepen uit zichzelf al bijna niet schommelen. Daar komt bij dat cruiseschepen uitgerust zijn met de meest geavanceerde satellieten en radarsystemen zodat eventueel zwaar weer ruim van tevoren wordt gesignaleerd. De rederij zal in dat geval meteen actie ondernemen en zeker niet in ruwe wateren gaan varen.

Mocht u echter tóch het idee hebben dat zeeziekte op de loer kan liggen tijdens uw droomcruise, kies dan bijvoorbeeld een buitenhut op een wat hoger gelegen dek en dan het liefst in het midden van het schip. De beweging van het schip is op dat punt het minste.

Nog niet gerust gesteld? Lees meer over zeeziekte aan boord van een cruiseschip

Er is kans op verveling op een cruiseschip

Veel mensen zijn bang dat ze zich op den duur zullen gaan vervelen aan boord van een cruiseschip. Niets is echter minder waar. Er worden diverse activiteiten georganiseerd. Er zijn workshops en lezingen aan boord, maar u kunt zich ook vermaken in onder andere de theaters, bioscopen, casino’s, fitnessruimtes en wellness ruimtes. Daarnaast zijn er fantastische shows en kunt u genieten van ander entertainment op een cruiseschip. Daarnaast legt het schip natuurlijk met regelmaat aan op een nieuwe fantastische plek waar u de meest geweldige excursies kunt maken en waar er van alles te zien en te doen is.

Cruisen is alleen voor bejaarden

Veel mensen zijn in de veronderstelling dat cruisen een vakantiebezigheid is voor oudere mensen. Natuurlijk ligt de leeftijdgrens op een wereldcruise vaak iets hoger dan op een cruiseschip dat een weekje door het Caribisch gebied vaart. Bij een wereldcruise bent u, zoals de naam al een beetje doet vermoeden, natuurlijk een stuk langer onderweg. Deze reizen hebben vaak een wat klassiekere uitstraling en variëren van een lengte van zo’n 40 dagen tot een half jaar. Er zijn vast niet veel werkgevers die het heel erg op prijs zullen stellen als hun medewerkers zo lang afwezig zijn. Daarom worden dit soort cruises vaak gemaakt door een iets ouder publiek. Daarnaast wordt een cruise vaak leeftijdsgericht georganiseerd. Er zijn cruises die geschikt zijn voor gezinnen met kinderen maar ook veel cruises waar kinderen juist niet toegestaan zijn. Voor iedere wens is er wel een geschikte invulling. We informeren u hier graag verder over.

Vooroordelen over cruisen: we bespreken ze graag

Heeft u andere vooroordelen over cruisen? Of vragen waardoor u twijfelt of een (wereld)cruise iets voor u is? We bespreken ze graag! Neem contact met ons op voor een persoonlijk gesprek.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */