145 jaar Holland Amerika lijn

Icon 23/03/2018
Icon Door wereldcruisen
Icon 0 reacties

Het cruisen is zeer populair in Nederland. Steeds meer mensen ontdekken de veelzijdige mogelijkheden van een cruise. Er zijn dan ook steeds meer rederijen die mooie cruises aanbieden. Een bedrijf die dit al een geruime tijd doet, is de Holland Amerika lijn. Het bedrijf is al jaren onderscheidend als premium rederij. De Holland Amerika lijn bestaat dit jaar 145 jaar. Een goede reden om deze maatschappij eens nader onder de loep te nemen.

De historie van de Holland Amerika lijn

De Holland-Amerika lijn (HAL) is opgericht in 1873 als “NV Nederlandsch – Amerikaansche Stoomvaart-Maatschappij (NASM)”.  Het was van oorsprong een Nederlandse maatschappij die een scheepvaartverbinding onderhield tussen Nederland en de Verenigde Staten. De thuishaven van de schepen was Rotterdam en al snel werd New York als bestemmingsplaats voor de Trans-Atlantische verbinding gekozen. Voor de overtocht werden stoomschepen gebruikt. In 1973 kreeg de maatschappij de naam die we nu ook gebruiken: de Holland Amerika lijn.

Midden jaren zeventig begon de concurrentie van het reizen door de lucht toe te nemen. Steeds meer mensen kozen voor het vliegtuig om de oversteek te maken. De schepen werden steeds meer voor de cruisevaart benut. Dit was hét signaal voor de maatschappij om zich op deze sector te richten. Eind 1971 werd de laatste overtocht voor passagiers gemaakt, en in 1975 werd ook de divisie transport overgedragen naar een andere eigenaar. Het hoofdkantoor was inmiddels al naar Amerika verhuisd en is tegenwoordig gevestigd in Seattle.

Holland Amerika Line MS Amsterdam

Holland Amerika lijn als premium cruisemaatschappij

Het bovenstaande verhaal lijkt een triest verhaal van een bedrijf dat diensten levert waarvoor geen animo meer is, maar niets is minder waar. Het bedrijf heeft in die tijd een goede keuze gemaakt en is al jaren een toonaangevend premium cruisemaatschappij en is inmiddels de grootste cruisevaart onderneming ter wereld.

De vloot van de rederij bestaat uit 15 middelgrote cruiseschepen die hun gasten naar de mooiste plekken op de wereld brengen. Ook aan boord van het schip wordt de gast volledig in de watten gelegd. De schepen hebben een luxe uitstraling. De hutten zijn ruim en comfortabel ingericht. Daarnaast zijn er gezellige lounges, veel open dekken, uitgebreide faciliteiten en een verfijnde keuken aan boord te vinden. In de stijlvolle restaurants kunt u genieten van de heerlijke maaltijden die voor u klaargemaakt worden door sterrenkoks.

Interieur Holland Amerika line

Cruisen onder Nederlandse vlag

Het Hollandse karakter is nooit helemaal verloren gegaan. Het logo van de maatschappij verraadt de Hollandse oorsprong. Hier is immers het zeilschip “De Halve Maen” in te zien, het schip waarmee in 1609 Manhattan ontdekt werd, met op de achtergrond de boeg van het zeer bekende cruiseschip “De Nieuw Amsterdam”.

Daarnaast varen de schepen weer sinds een aantal jaren onder Nederlandse vlag en wordt er overwegend met Nederlandse officieren gevaren. De haven van Rotterdam is steeds vaker de aanloophaven van de HAL schepen als het kompas naar West Europa gericht staat.

Holland Amerika lijn MS Rotterdam

 

Meevaren op een cruiseschip van de Holland Amerika lijn?

Als u een cruise wilt maken op een cruiseschip van de Holland Amerika lijn kunt u als gast welkom worden geheten op de MS Amsterdam, de MS Prinsendam en de MS Rotterdam. Er staan weer fantastische cruises op de planning met deze indrukwekkende schepen.

Denk hierbij aan een wereldcruise met de MS Amsterdam, waarbij u 113 dagen lang een indrukwekkende ervaring zult beleven of de Grand Voyage door Zuid Amerika en Antarctica van 80 dagen met de MS Prinsendam

We kunnen deze mogelijkheden uitgebreid met u bespreken in een vrijblijvend persoonlijk gesprek. Hiervoor nodigen we u graag uit op ons kantoor in Oosterbeek, maar we hebben ook de mogelijkheid om bij u thuis te komen. Wij zijn nog niet zo lang bezig als de Holland-Amerika lijn, maar we hebben meer dan genoeg ervaring om u uitstekend te kunnen adviseren over de cruise die het beste bij u past. Neem hiervoor gerust contact met ons op.

Kom naar de gratis informatiedag

Wilt u meer weten over (wereld)cruisen? Bent u benieuwd naar specifieke rederijen? Op 24 mei 2024 organiseert Wereldcruisen.nl in samenwerking met DockC Cruisepartners een gratis informatiedag in Amersfoort.

Vraag de brochure aan

Vul uw gegevens in en u ontvangt binnen een paar minuten de brochure van Holland America Line in uw mailbox. 

29-daagse cruise Alaska en Hawaii
29-daagse cruise Alaska en Hawaii

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 31 augustus 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Seatle

Route

29-daagse cruise Alaska en Hawaii route
29-daagse cruise Groenland en IJsland
29-daagse cruise Groenland en IJsland

Schip: Nieuw-Statendam

Vertrekdatum: 29 juni 2025

Aantal dagen: 29

Vertrek- en aankomsthaven: Rotterdam

Route

29-daagse cruise Groenland en IJsland route
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas
36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas

Schip: Koningsdam

Vertrekdatum: 15 februari 2025

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: San Diego

Route

36-daagse cruise Hawaii, Tahiti en Marquesas - route
28-daagse cruise Amazone
28-daagse cruise Amazone

Schip: Zaandam

Vertrekdatum: 8 februari 2025

Aantal dagen: 28

Vertrek- en aankomsthaven: Miami

Route

28-daagse cruise Amazone
36-daagse cruise rondom Australië
36-daagse cruise rondom Australie

Schip: Westerdam

Vertrekdatum: 17 november 2024

Aantal dagen: 36

Vertrek- en aankomsthaven: Sydney

Route

36-daagse cruise rondom Australië route
"); mywindow.document.close(); mywindow.focus(); mywindow.print(); mywindow.close(); return true; } /* ]]> */